Postabontás

2024.02.27. 08:20

A bírság a kutyák érdekét is szolgálja - hangsúlyozza olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: tetiana_u

Egyetértek a Postabontásban megjelent véleménnyel: aki póráz nélkül viszi a kutyáját sétáltani, az az eb életét teszi kockára. Egy konkrét példa: a Surányi úton egy kiskutya szaladgált a járdán, és sok sok méterrel utána egy idősebb hölgy ballagott. 

Nem volt egyértelmű, hogy kutyáról és gazdájáról van szó, olyan nagy volt köztük a távolság. Egyszer csak a kis állat gondolt egyet, és átrohant az úttesten, vélhetően azért, mert valamelyik házból ugatást hallott. Mindez szinte pillanatok alatt történt, és nem sokon múlt, hogy az éppen érkező autó nem ütötte el a kiskutyát. Ekkor a hölgy elkezdte visszahívni az ebet - így vált egyértelművé, hogy nem kóborol a kutya, csak sétál a gazdájával. A hölgy mellé érve megkérdeztem, nem félti -e a kutyáját, hiszen majdnem elütötték. Erre a válasz az volt, hogy tud az állat vigyázni magára, még soha nem esett baja. Hogy miért olyan nehéz pórázt használni, nem értem. 

Viszont egyetértek azzal, hogy azonnal büntetni kellene azokat, akik ennyire félvállról veszik az ebtartásra vonatkozó szabályokat. A bírság a kutyák érdekét és védelmét is szolgálja, ha már egyes gazdák ennyire felelőtlenek.   

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában