Nem ott a helye

2024.02.18. 08:28

Miért hagyják a kukát az út közepén?! - kérdezi olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Hiába minden igyekezetem, nem sikerül elérnem, hogy a zöldhulladékot tartalmazó barna színű szemetesedényt, miután kiürítették, a járdára húzzák vissza a kukások, és ne hagyják az út szélén. Két éve több alkalommal jeleztem már a problémát a hulladékszállító cégnek, minden esetben az volt az ígéret, hogy jelzik a panaszt a dolgozóknak. Lehet, hogy ez meg is történt, de az biztos, hogy nem volt semmilyen hatása. 

A barna színű kukákat ugyanis szinte kivétel nélkül minden alkalommal az úttestről kell összeszednem, és visszahúznom a helyére. Nem csak az én házam előtt, hanem végig az utcánkban ez a gyakorlat - az üres kukák az úton sorakoznak. Ami azért problémás, mert ellehetetlenítik az út szélén való, egyébként megengedett parkolást, illetve a kapubeállókat se lehet megközelíteni autóval, ha a szemetesedény eltorlaszolja az utat. Érdekes, hogy a kék színű hulladékgyűjtők ürítésénél soha nincs ilyen probléma. A járdára húzzuk ki, ha megtelt, majd az ürítést követően ugyanott találjuk, mert a munkások veszik a fáradságot és visszaviszik. A barna kukák esetében ezt miért olyan nehéz megtenni?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában