Jó ötlet

2024.03.26. 19:30

Járjon kedvezmény a gépi kasszához! - mondja olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Huszár Gábor

Az önkiszolgáló kasszák használatával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, ahogy ezt a Postabontás rovatban is láthatjuk. A többség ódzkodik ezektől az automatáktól, mert úgy vélekednek, csak lassítják és bonyolulttá teszik a vásárlást. És nem mellesleg elveszik a pénztárosok munkáját. Hátrányként szokták említeni még azt is, hogy az önkiszolgáló kasszákkal az üzletekben elérhető szolgáltatások színvonala csökken, hiszen elvárható lenne, hogy az alkalmazottak "körülugrálják" a vásárlót, aki nem kevés pénzt hagy a boltban. Ezzel szemben a pénztáros feladatait a vásárlóra sózzák egyre több helyen. Mások viszont - ahogy én is - fejlődésként értékelik az automaták bevezetését és egyre nagyobb térhódítását. Úgy gondolom, hogy ha öt százalék kedvezményt biztosítanának az üzletek azoknak a vevőknek, akik az önkiszolgáló kasszát használják, kevesebben lennének azok, akik ágálnak az újítás ellen, és többen lennének hajlandók elsajátítani a használatát, a hagyományos pénztáraknál való hosszas sorban állás helyett.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában