Postabontás

2024.03.12. 07:12

Kemping terén se áll jól a város – véli olvasónk

Wald Kata

Fotó: Máthé Daniella

Egy családi ház sosincs kész, ezzel mindenki tisztában van, aki már belevágott házépítésbe, vagy felújításba. Így vagyunk a városfejlesztéssel is. Sosincs kész. Viszont minden új létesítménynek örülni tudunk. Így többek között a tévétoronynak és körzetében befejezett munkálatoknak is. Viszont azt se felejtsük el, hogy a város felett húzódó Mecsek még számtalan fejlesztési lehetőséget kínál számunkra. Illetve a városnak ez a páratlan adottságokkal rendelkező része csak akkor lehet vendégcsalogató és önfenntartó, ha valami olyan egyedit tud nyújtani, ami máshol nincs. Ilyen lehetne például a nevetséges távolságot áthidaló kisvasút helyett, egy, az utakat keresztező lombkorona kisvasút, amely indulhatna az állatkerttől, és mehetne Árpádtetőig, majd később, nyugati irányban, a volt kemping érintésével haladhatna egészen Remeterétig.

A Magyar Turisztikai Ügynökség azt közölte, hogy egyre népszerűbbek a kempingek, valamint a közösségi szálláshelyek. Az adatszolgáltatók adatai szerint egy év alatt a kempingekben 70, a közösségi szálláshelyeken 140 százalékkal bővült a forgalom. A külföldi német és lengyel turisták a legtöbben Budapesten és Balatonnál üdülnek, de szép számban megtalálhatók a Mátra, Bükk, valamint Tokaj, Nyíregyháza térségében. Mindezen felsorolásokból Pécs sajnos kimaradt. Úgy gondolom, hogy ezen a téren is lenne mit tennie a városvezetésnek! 

T. F.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában