Postabontás

2024.03.17. 09:15

Olvasónk szerint a pécsi sétálóutca balesetveszélyes

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

A pécsi belváros csodaszép, de nem nyugalmas. Sőt, balesetveszélyes. Az autómentesség csak egy vágyálom. Ahogy a sétálóutcák fenntartása kizárólag a gyalogosok számára úgyszintén. Pedig utóbbi nem tűnik megvalósíthatatlannak. Csak a városvezetők szándéka kellene hozzá, még csak anyagi ráfordítást se igényelne. Arra várnám a magyarázatot - és szerintem ezzel nem vagyok egyedül -, hogy mi célt szolgál a Mária utcában felfestett kerékpársáv, ha boldog-boldogtalan a Király utcában tekeri a pedált? Van kétéves kigyerek a családban, de nem merem kivenni a babakocsiból, hogy elengedjem kicsit szaladgálni, mert soha nem lehet tudni, mikor bukkan elő valahonnan egy kerékpáros. Egyszerűen nem biztonságos ez a helyzet. Egy táblát kellene csupán kitenni, hogy kéretik a bicikliről a Király utcában leszállni. Aki pedig tekerni szeretne, használja a Mária utcát. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában