postabontás

2019.05.24. 08:23

A buszsofőr nincs könnyű helyzetben – szögezi le olvasónk

Egyáltalán nem irigyli levélírónk a buszsofőröket, mert a figyelmüket ezer dolog köti le.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Figyelniük kell a forgalomra, biztonságosan el kell juttatniuk az utasokat egyik helyről a másikra, figyelniük kell a bérleteket, jegyet kell árusítaniuk, és mindeközben azt is nézik, hogy a felszállók ruházata milyen állapotú, illetve nem ittas, vagy bódult-e valaki, aki utazni szeretne.

Lássuk be, lehetetlenség mindezt nyomon követnie és ellenőriznie egyetlen embernek. Az tehát, hogy valaki az utazási feltételeknek nem megfelelően, azaz piszkos ruhában, vagy ittasan szálljon fel egy helyi járatra, szinte megakadályozhatatlan. Ezért is érezhetik sokan, hogy szinte mindennapos a probléma. Akkor szokott fény derülni rá, ha valamelyik utas szóvá teszi a sofőrnek, hogy van valaki a buszon, aki nem az előírásoknak megfelelő ruházatban, állapotban utazik a járaton. És ilyenkor kell mérlegelnie a buszvezetőnek: ha felszólítja az illetőt, hogy szálljon le, ám kérése nem ér célt, akkor jönnek a bonyodalmak. A busz nem megy tovább. És akkor jönnek azok az utasok, akik viszont időpontra mennének, és a sofőr döntése miatt késni fognak. Hát, egy ilyen helyzetben nem lennék a buszvezető helyében. Az ellenőröknek lenne a feladata, hogy ezeket a problémákat kezeljék. Csak hát, ők meg kevesen vannak.

Név és cím a szerkesztőségben

Címkék#buszsofőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában