Hirdetés

2022.04.26. 09:47

Mérnöki sikereket ünnepeltek

A Baranya Megyei Mérnöki Kamara (BMMK) április 23-án tartotta hagyományos Mérnökbálját a Palatinus Szálló Bartók termében.

Fotó: Tóth László

A 24. Mérnökbál időpontja idén egybeesett a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) országos választmányi ülésével, melynek a PTE Műszaki és Informatikai Kara (MIK) adott otthont április 22-23-án. 
– Tavaly ősszel a magyar mérnöki kamara elfogadta az új alapszabályát, ez feladatokat ró a kamarára. A szakmagyakorlási jogszabály megváltozott, az ezzel összefüggésben elvárható új teendőket egyeztettük. Az elmúlt év gazdasági beszámolójáról egyeztettünk – mondta el Wágner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke. 
Prof. dr. Medvegy Gabriellának, a PTE MIK dékánjának a mérnöktársadalom érdekében kifejtett tevékenységéért és a magas színvonalú mérnökképzés elismeréséül az országos értekezleten a „Tiszteletbeli Mérnöki Kamarai Tag” kitüntető címet adományozták. 
 

– A baranyai kamara a Műszaki és Informatikai Kar campusán működik, sok szállal kapcsolódunk össze és mindig szívesen látjuk a mérnökkollégákat, így nem idegen számunkra, hogy közös rendezvényt tartsunk. Nagy megtiszteltetés, hogy a kamara tiszteletbeli taggá nevezett ki, én ugyanis építész vagyok, amely, noha műszaki szakma, külön kamarával rendelkezik. Nagy dolognak tartom ezt és biztos, hogy méltó helyen fogom feltüntetni a szakmai önéletrajzomban a kinevezést – mondta el Medvegy Gabriella. 
A Mérnökbálon megjelent Wágner Ernő és dr. Rátkay Gábor, az MMK főtitkára is. A PTE rektorát képviselve jelen volt a Műszaki és Informatikai Kar (MIK) dékánja, prof. dr. Medvegy Gabriella. Szintén jelent volt prof. dr. Bachmann Bálint, a PTE Műszaki és Informatikai Kar Brauer Marcell doktori iskola vezetője és a Budapesti Metropolitan University (METU) rektora. 

Fotó: Tóth László


 

Az országos értekezlet résztvevői közül jelen voltak Bózvári József Nógrád megyei, dr. Szepes András Fejér megyei, dr. Liska András Hajdú-Bihar megyei, Holló Csaba Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, Nádor István Vas megyei, Rittenbacher Ödön Heves megyei Kamarák Elnökei, valamint Németh László, a Szilárdásvány-bányászati, Némethy Zoltán Anyagmozgató-Építőgép és Felvonó, Szántó László Tartószerkezeti Szakmai Tagozatok Elnökei. 
A szálloda bálterme megtelt a BMMK vezető tisztségviselőivel, a mérnökök jeles képviselőivel, hozzátartozóikkal, barátaikkal. 
A Mérnökbál résztvevőit Wágner Ernő, Medvegy Gabriella és a Baranya Megyei Mérnöki Kamara elnöke, dr. Kukai Tibor köszöntötte. 
A bálon pezsgővel gratuláltak az elmúlt időszakban kitüntetett mérnököknek. 
 

2020-ban Feilné Győry Zsuzsanna földmérő mérnök, Geodéziai és Geoinformatikai Szakcsoport elnöke, a BMMK elnökségi tagja, a Baranya Megyei Mérnöki Kamara által alapított „Év Aranygyűrűs Mérnöke” kitüntetésben részesült. 
Dr. Kukai Tibor a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje állami kitüntetésben részesült 2020-ban, számos sikeres egyetemi nagyberuházást magába foglaló nemzetközileg is eredményes, több évtizedes szakmai tevékenysége elismeréseként. 2022-ben pedig Pécs Városi Tüke-Díjában részesült. 
2021-ben a BMMK „Év Aranygyűrűs Mérnöke” díjban Degré András okleveles vegyészmérnök, okl. környezetvédelmi szakmérnök, a BMMK Felügyelő Bizottság elnöke részesült. 
 

Fotó: Tóth László

Szintén 2021-ben Szabó Éva DLA Építészmérnököt a BMMK és az MMK Építési Tagozatának elnökségi tagját, valamint az MMK Fegyelmi és Etikai Bizottság tagját az MMK Zielinski Szilárd díjban részesítette. 
Eördöghné dr. Miklós Mária a 2021-es Év Épületgépész Oktatója díjat kapta. A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség által alapított Épületgépészetért díjat Baumann Mihály kapta 2021-ben. 
Dr. Kukai Tibor BMMK-elnök ezt követően az elmúlt évek Covid–19–járvánnyal terhelt időszakáról és az azzal kapcsolatos nehézségek leküzdéséről beszélt, majd vázolta a BMMK előtt álló feladatokat, s megnyitotta a Mérnökbált, ahol jó hangulatú estélyen vehettek részt a vendégek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában