Hirdetés

2023.08.10. 11:32

Vendéglátós munkalehetőségek Békéscsabán és környékén

Vendéglátós munkalehetőségek Békéscsabán és környékén - BekescsabaAllas.hu

Vendéglátós munkakörökben számos lehetőség adódhat az elhelyezkedésre, többek között Békéscsabán is. A BekescsabaAllas.hu kínálatában például időről időre jelennek meg új pozíciók a vendéglátás kategóriában: https://bekescsabaallas.hu/allasok/vendeglatas. Mindenképpen érdemes erre a portálra is kiterjesztenie az álláskeresését annak, aki ezen a területen helyezkedne el. A következőkben bemutatunk néhányat a gyakran visszatérő lehetőségekből!

Barista

Barista pozícióra vonatkozó álláslehetőség már többször is megtalálható volt a BekescsabaAllas.hu kínálatában. A feladatokat ezen állások kapcsán olyan tevékenységek jelentették, mint a kávékészítéshez szükséges eszközök és berendezések szakszerű használata, a különböző kávéfajták elkészítése, a vendégigények felmérése, továbbá maga a kiszolgálás. Az említett feladatok sikeres ellátásához pedig kifejezetten pozitív személyiségre, nagyfokú tanulási vágyra és elkötelezettségre volt szükség. 

Felszolgáló 

A felszolgálói munkakörök szintén visszatérő szereplői a BekescsabaAllas.hu álláskínálatának. A feladatok az ilyen típusú munkák esetében általában olyan tevékenységekből állnak, mint például a vendégtér előkészítése, a vendégek fogadása, a rendelések felvétele, az ételek-italok kiszolgálása, továbbá a fizettetés és a pénztárkezelés. Az elvárások gyakran változatosan alakulnak, hisz egyes munkáltatók megkövetelték a szakirányú végzettséget és szakmai tapasztalatot, míg mások teljes egészében vállalják a betanítást. A vendégközpontú hozzáállás, a pontosság és a nagy munkabírás ugyanakkor valamennyi esetben elengedhetetlen kvalitás.

Szakács

Szakács pozíció ugyancsak előfordult már a békéscsabai állásportál kínálatában. Volt, hogy átlagos étterembe kerestek szakácsot az oldalon keresztül, de olyan is, hogy kifejezetten kézműves hamburgerekre specializálódott vendéglátó egységbe. Ennek értelmében a feladatok némiképp olykor eltértek, ugyanakkor az étlap összeállításában való közreműködés, a nyersanyagok feldolgozása, az ételek elkészítése és a munkakörnyezet rendben tartása valamennyi esetben a felelősséglista részét képezte. Ezen teendők ellátásához pedig jellemzően szakács végzettségre, némi szakmai gyakorlatra és a felelősségteljes munkavégzés képességére volt szükség. 

Konyhai kisegítő

Végezetül a konyhai kisegítő munkakörről sem feledkezhetünk meg, ami azok számára lehet ideális választás, akik nem rendelkeznek releváns végzettséggel és tapasztalattal, illetve kifejezetten betanított munkát keresnek a vendéglátás területén belül. Az ezen állások esetében ellátandó feladatkör általában olyan tevékenységekből tevődik össze, mint például a konyha területének és a különböző konyhai berendezéseknek a takarítása, a nyersanyagok tisztítása és előkészítése, a tálalásban való közreműködés, továbbá a mosogatás. A pozícióban való helytálláshoz pedig jellemzően nagyfokú munkabírásra, önállóságra és az igényes munkavégzés képességére van szükség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában