Klieber Laura

2019.11.27. 11:07

Célja a felsőfokú nyelvvizsga

Véleményem szerint napjainkban a nyelvtudás az egyik legfontosabb dolog. Megkérdeztem Matkó Fannit, a Janus Gimnázium 12. osztályos diákját, hogy milyen szerepet játszik az életében a nyelv, illetve hogy van-e ezzel kapcsolatban terve a jövőre nézve.

PTE Deák

– Mióta és milyen idegen nyelvet tanulsz?

– Már óvodás koromban elkezdtem megbarátkozni a német nyelvvel, hiszen az óvónőim, már egészen kicsi korunktól kezdve többször németül beszéltek velünk. A Villányi Általános Iskola tanulója voltam 8 éven keresztül. Ez idő alatt emelt szinten, heti 5 órában tanultam a német nyelvet.

– Ennek a sok nyelvórának hasznát vetted/veszed a jelenlegi tanulmányaid során?

– Természetesen. Nagyon jó alapot adott nekem az általános iskola a továbbtanulásomhoz. Jelenleg a pécsi Janus Gimnázium német tagozatán tanulok.

– Tanulsz esetleg más idegen­ nyelvet is?

– Igen, 9. osztály óta angolt is tanulok.

– Van-e kiemelkedő személy az életedben, akinek része van a nyelvtanulásod sikereiben?

– Igen. A tavalyi évben német nyelvből megszereztem a B2-es nyelvvizsgámat. Nagyon sok segítséget kaptam az iskolai némettanáromtól, aki nagyon jó nyelvtudással rendelkezik. Az órái érdekesek, interaktívak, ezáltal öröm a német nyelvtanulás.

– Az iskolán kívül használod a német nyelvet?

– Igen, a tanulmányi kirándulások alkalmával. Legutoljára Ausztriában voltam, és ott igazán tudtam hasznosítani a német tudásomat. Egy igazi kaland volt, rengeteg klassz programmal, kirándulással, és persze nyelviskolával.

– Mi a terved a nyelvvel a jövőre nézve?

– A közeljövőben célom a C1-es nyelvvizsga, valamint az emelt szintű német érettségi 80% feletti teljesítése.

Címkék#Séta-Deák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!