Nagy Kíra

2019.11.20. 12:07

Nagyon szeretem a régebbi dalokat

Számomra a zene egy nagyon fontos szereplője az életemnek. Igaz, nem játszom semmilyen hangszeren és sajnos énekelni sem tudok, szinte mindig velem van.

PTE Deák

Zenét hallgatok ha sétálok, ha utazom valahova, vagy csak éppen ha kedvem tartja. Akkor is zenét hallgatok, amikor boldog és akkor is amikor szomorú vagyok. Rengeteg olyan dal van, aminek a szövegével azonosulni tudok, vagy az aktuális élethelyzetemhez kapcsolódik. A külföldi előadókat és a dalaikat jobban preferálom, ezért túlnyomóan angol nyelvű zenét hallgatok.

Ennek ellenére van jó pár magyar dal ami megfogott. Kimondottan szeretem a régebbi dalokat, mert úgy gondolom, hogy azoknak vannak igazán elgondolkodtató és igaz szövegei. Ilyen előadó például Cserháti Zsuzsa, kinek dalait már kiskoromban is hallgattam. Van egy magyar zenekar, ami szívemnek nagyon kedves, mert egy koncertjükkel életre szóló élményt adtak nekem. Ez a zenekar nem más mint a Hooligans. Talán ők azok, akiket hallgatok zenekarok terén.

A családomnak van egy úgynevezett himnusza, ami nem más mint az Ismerős Arcok – Nélküled című dala, amit az édesapám által ismertem és szerettem meg. Ez a dal a család életében új értelmet nyert, és sosincs egy olyan családi összejövetel, ahol legalább egyszer ne hangzana el ez a dal.

Egy szó mint száz, a zene az életem egy olyan része, amire mindig támaszkodhatok.

Címkék#Séta-Deák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!