Sport

2008.08.22. 12:53

46 évesen 46. lett a baranyai gyalogló Pekingben

Az utolsó baranyai sportoló is befejezte szereplését a pekingi olimpián, a komlói Czukor Zoltánt alaposan próbára tette a pekingi meleg.

K. Mayer András (DN)

A Komlói Bányász gyaloglója nem kergetett hiú ábrándokat, jól tudta az olimpia előtt, hogy közelítve a 46. évéhez már nem fog beleszólni az érmekért folyó csatába. Ez így is történt, a számot megnyerő olasz Alex Schwarzer (3:37.09) például több mint negyven perccel előbb ért célba, mint a végül a 46. helyen végző Czukor Zoltán (4:20.07). Aki azért ennél az időnél tud jobbat is, de a pekingi körülmények alaposan próbára tették – megsüvegelendő, hogy ő nem került a versenyt feladók, illetve a kizártak közé.

– Baromira elfáradtam – mondta tömören a telefonban Pekingben Czukor Zoltán. – Örülök, hogy egyáltalán célba értem. A végén 38 fok volt, nagyon megborultam, néhányan emiatt fel is adták, néhány versenyzőt pedig kizártak.

Az időeredményével ennek ellenére nem túlzottan elégedett, ami nem csoda, hiszen négy óra körüli időkre még mindig képes. – Ennél azért jobbat kellett volna mennem – tette hozzá.

Czukor a célba érkezés után – elégedetlensége a szájáról leolvasható volt – nagy tapsban részesült az ötvenezer nézőtől. A komlói gyalogló augusztus 26-án, vagyis jövő kedden repül haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!