Sport

2009.12.28. 22:48

Kupagyőztes, fel nem jutó, kieső - szavazzon az év sportjának legjeire!

Izgalmas évet zárt a baranyai sportélet, bár valószínűleg a lelkes és kitartó szurkolók jobban örültek volna valamivel kevesebb eseménynek, és sokkal, sokkal több sikernek.

Fülöp Zoltán (DN)

A sportban az a jó, hogy ha akarunk, akkor csak a szépre emlékezünk: a mosolylefagyasztókat könnyedén, mindenfajta megerőltetés nélkül tesszük zárójelbe, ha úgy tartja a kedvünk. És így, év vége felé gyakran úgy tartja. Ezekután tehát nem meglepő, ha azt mondjuk: egészen sikeres évet zárt a baranyai sportélet.

Az összegzésben olvasóink is részt vehetnek - az év legjelentősebb sportsikereiről ITT SZAVAZHAT, a legfájóbb sportkudarcokról pedig ITT VOKSOLHAT!

Nézzünk csak meg például néhány csapatsportot! A női kosarasok megnyerték a Magyar Kupát, az Euroligában pedig a legjobb nyolc közé jutottak. (Igaz, a bajnokságban aztán csak a harmadik helyen végeztek, s erre időtlen idők óta nem volt példa.)

A férfiak szintén kupagyőztesek lettek, a bajnokságban ezüstöt szereztek, ősszel pedig a Szuperkupát is elhódították. (Tény ugyanakkor, hogy a nyáron szétszéledt a gárda, kezdődhetett elölről a csapatépítés.)

A PMFC labdarúgócsapata hosszas edzőkeresés után remélhetőleg megtalálta a legjobb megoldást, Várhidi Pétert. (Akinek viszont továbbra is az NB I/B-ben kell vezényelnie az edzéseket, lévén 2009 tavaszán nem jutott fel a gárda.)

A vízilabdázók leszerződtették az olimpiai bajnok Vári Attilát, és Bóbis Máté is egyre jobb formában játszik. (Ambrus Tamás csapata azonban egyre inkább leszakadni látszik az élmezőnytől.)

A komlói kézilabdázók úgy küzdenek, mint talán még soha, a szívüket, lelküket kiteszik a pályán. (Fájdalom, mindezt a másodosztályban teszik ki, a nyáron ugyanis kiestek a legjobbak közül.)

A sportban az a jó, hogy ha akarjuk, feloldjuk a zárójeleket, és csak a rosszra emlékezünk. Mert ebben is van logika: így ugyanis bízhatunk abban, hogy ezután már csak jobb jöhet.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!