Sport

2011.07.09. 19:33

Világcsúccsal zárta az Eb-t a paraúszó Sors Tamás

A világcsúcsot jelentő 59.23 másodperces idővel szerzett aranyérmet Sors Tamás a Berlinben zajló paraúszó Európa-bajnokságon szombaton.

F. Z. (Dunántúli Napló)

A németországi Európa-bajnokság előtt az ANK Úszóklub edzője, Petrov Anatolij nem szégyenlősködött, amikor tanítványa, Sors Tamás esélyeiről kérdeztük: a tréner egyértelműen világcsúcsot várt a fiatal paraúszótól 100 pillangón. Nos, úgy fest, Sors Tamás nem akart csalódást okozni mesterének: kedvenc számában 59.23-nál csapott a célba, ami „természetesen” világcsúcs.

A Magyar Paralimpiai Bizottság MTI-nek adott tájékoztatása szerint a szám paralimpiai, világ- és Európa-bajnoka nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. A magyar csapat az uszodában három arany-, három ezüst- és hét bronzérmet szerzett.

A pécsi klasszis három éve, a pekingi paralimpián 59.34-gyel nyert a 100 pillangó fináléjában – most ezt az időeredményt javította tovább. Sors Tamás korábban Berlinben 100 háton és 100 gyorson már nyert egy-egy ezüstöt.

Sajnos vasárnap este nem tudtuk elérni telefonon a Berlinből éppen hazaérkező úszót, így ismét mesterével beszélgettünk.

– Mondtam neked a világcsúcsot, nem? Így is volt! – kezdte szokásos közvetlen stílusában Petrov Anatolij. – A száz pillangó nagyon jó volt! Kicsit a forduló lassúra sikerült, az első ötvenet 27.56, a másodikat 31.67 alatt csinálta meg. Természetesen nagyon boldogok vagyunk, mert nagyon nehéz volt az Európa-bajnokság. Tamásnak mindennap kellett úsznia, ráadásul a fő száma, a száz pillangó a hetedik, vagyis utolsó napon volt. Nem volt könnyű erre is koncentrálni, de megoldotta!

A kiváló edző hozzátette, nemcsak az eredmények voltak csodálatosak: „Nagyon kemény volt az Eb, de maga a város, Berlin, valamint a szálloda és az uszoda is gyönyörű volt!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!