Sport

2012.04.11. 16:54

Ősszel megmutatták: többre képesek

Hetedik helyen áll a PMFC a tabellán, de az új vezetőedző, Mink Olivér azt szeretné, ha a folytatásban feljebb lépne.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Sajnos az igazán nagy durranás elmaradt az edzőváltás után, a PMFC nem tudott győzni hazai pályán az Újpest ellen. A látottak alapján kijelenthető, hogy az új vezetőedzőnek, Mink Olivérnek lesz dolga bőven, több játékos ugyanis nagyon messze van a csúcsformájától. A szakvezetőnek elsősorban Regedei Csabát és Nagy Olivért említettük, mire így reagált.

– Regedei szerintem jól játszott az Újpest elleni mérkőzésen – mondta Mink Olivér. – Nagy Olivér viszont nem, de rengeteget dolgozott, nagyon hajtott, kivette a részét mindenből. Látni kellett, hogy külön embert kapott, aki végig követte, így hiába akart játszani, nem tudott. De abban valóban igaza van, hogy néhány futballistában több van, mint amit mutatott.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Solomon Okoronkwót talán már a hétvégén bevetheti Mink Olivér (fotó: Laufer L.)
[/caption]

Ez nem újdonság, hiszen senki sem várna jobb teljesítményt, győzelmeket a PMFC-től, ha nem tudná, hogy több van ebben a társaságban. Erről ősszel győződhettek meg a pécsi szurkolók, amikor Mészáros Ferenc irányításával ötször nyertek, négyszer ikszeltek hazai pályán, megverték többek között az aranyéremre hajtó Győrt, s 5-1-re kiütötték a Vasast. Ezek után nem csoda, hogy a folytatásban is hasonló sikerekről álmodoznak a drukkerek – persze ugyanezt szeretné a vezetőedző is.

– Megbeszéltük a játékosokkal, hogy nem engedhetnek ki, nem érezhetik magukat kényelemben, nyugalomban, ki kell jönniük a komfortzónából – fogalmazott Mink Olivér. – Minden meccsnek élesnek kell lennie: nem az edző miatt, hanem saját maguk miatt!

Okoronkwót három napig Berlinben kezelték

Sokan hiányolták a szombati mérkőzésen a nigériai támadót, Solomon Okoronkwót. A téli szünetben szerződtetett csatár egészségügyi problémák miatt nem játszhatott, a derekát fájlalta. A múlt héten ifjabb Dárdai Pál segítségével Berlinben töltött három napot, ahol kezelésekre járt. A játékos a pólóját felhúzva meg is mutatta a derekát, ahol két széles ragtapasz jelezte, hogy bizony nem csak csontkovács vette kezelésbe: injekciókat is kapott.

A Dunántúli Napló kérdésére Okoronkwo elmondta, bízik benne, hogy a hétvégén már játszhat – ha az edzéseken jó teljesítményt nyújt, Mink Olivér biztosan számítani fog rá.

Zseljkovics még Siófokon sem futballozhat

A PMFC középpályájáról most, az Újpest elleni mérkőzésen is nagyon hiányzott Zoran Zseljkovics. Sajnos a szlovén játékosra még a Siófok elleni bajnokin sem számíthat Mink Olivér vezetőedző. Az április 3-án játszott Szekszárd – PMFC NB III-as mérkőzésen elkövetett szabálytalansága („talppal szándékosan stoplihasználattal ellenfele lábára talpalt”) miatt ugyanis az MLSZ fegyelmi bizottsága a játéktól két hétre eltiltotta. A döntés következtében nem csak a harmadosztályban, az élvonalban sem léphet pályára az eltiltás leteltéig.

K. Mayer András (Dunántúli Napló) Solomon Okoronkwót talán már a hétvégén bevetheti Mink Olivér (fotó: Laufer L.) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!