Sport

2014.03.04. 16:50

Új csarnokkal gazdagodik hamarosan a Rátgéber Akadémia

Majdnem kétmilliárd forint – ennyiből épülhet új kosárlabdacsarnok Pécsett a közeljövőben.

F.Z. (Dunántúli Napló)

– Egyelőre annyit szeretnék csak mondani, hogy nagy köszönet Magyarország kormányának, Pécs város önkormányzatának és mindenkinek, aki segítette az ügyet – mondta el Rátgéber László. – Nagyon boldog vagyok, hogy a kilenc bajnoki cím, a kilenc kupagyőzelem és a három Final Four után újabb értéket teremtünk Pécsett. Tökéletesen átérzem azt a felelősséget, amit a döntéshozók ránk ruháztak, s a kosárlabda iránti alázatom, a tudásom, a tapasztalatom és a szakmai profizmusom immár az utánpótlás-kosárlabdát fogja szolgálni. Nagyon nagy álmom valósulhat meg, világszínvonalú munkakörülményeket tudunk majd teremteni. Kedden tárgyalunk a kormánybiztos úrral és Páva Zsolt polgármesterrel a folytatásról. Az események így minden bizonnyal fel fognak gyorsulni.

Horváth Judit a névadó?

Ugyan Rátgéber László tegnap még nem szeretett volna nyilatkozni az épülő csarnokról, több korábbi interjúnkban előkerült már ez a kérdés.
A tréner 2012 decemberében, amikor az akadémiáról kérdeztük, azt mondta egy hosszú interjú részeként a Dunántúli Naplónak, hogy az utánpótlás-nevelésben a tömegesítés megtörtént, s immár nyolcszáz gyerek kosarazik a rendszerben. Az edzői kar is teljes, náluk dolgozik például Füzesi József, Zalay Zoltán, Imreh Ajtony vagy éppen Ivica Mavrenski, azaz több, már bizonyított tréner. A munkájukat a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is elismerte, hiszen éppen azokban a napokban akkreditálták az akadémiát.

– A továbblépéshez nagyon kellene egy munkacsarnok – fűzte hozzá akkor a tréner. – A tervek készen állnak, s már a név is megvan: Horváth Juditról szeretnénk elnevezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!