Sport

2016.07.08. 16:57

Halász Ákos hosszú kényszerpihenő után tér vissza

A következő idényben is a PVSK-Pannonpower irányítója lesz Halász Ákos – a fiatal kosaras teljesen felépült a sérüléséből.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Tavaly novemberben valószínűleg úgy lépett pályára az Alba Fehérvár elleni találkozón a pécsi kosárcsapat irányítója, Halász Ákos, hogy titokban abban bízott: a gárda megismétli az előző szezonban bemutatott bravúrját, és legyőzi a kék-fehér alakulatot. Akár ez is történhetett volna – ha nem sérül meg a fiatal irányító egy teljesen ártatlan szituációban. De megsérült, és már akkor, a meccs közben sejteni lehetett, hogy nagy a baj. Nos, még annál is nagyobb lett: Halásznak elszakadt az Achilles-ina a bal lábában, s emiatt az egész szezont ki kellett hagynia.

A pécsi csapat vezetősége a hosszú kényszerpihenő alatt végig támogatta, ezzel is jelezve, hogy számolnak vele a következő szezonban is – ennek fényében nem meglepő, hogy az irányító marad a PVSK-nál, s a 2016/17-es szezonban is ott lesz a keretben.

– Szörnyű idény van mögöttem, pláne azért, mert egész eddigi pályafutásom alatt elkerültek az ilyen komoly sérülések, úgyhogy nagyon nem tudtam mit kezdeni magammal – tudtuk meg a kosarastól. – Most nyugodtan mondhatom, hogy ennél már csak jobb jöhet.

Halász Ákos természetesen nem édes semmittevéssel töltötte a hónapokat: fokozatosan terhelte a lábát, hogy minél előbb visszanyerje formáját, s újra a csapat rendelkezésére álljon.

– Az idény végén már teljes értékű edzésmunkát végeztem, sőt, amikor vége lett a bajnokságnak, akkor sem álltam le, segítettem a B33-as válogatottnak az tréningeken. És ez lesz a következő hónapokban is: edzés, edzés, edzés. A tavaly nyarat teljesen a pihenésnek szenteltem, most viszont úgy gondoltam, hogy eleget lazítottam a sérülés miatt, jöjjön a munka inkább! Arra mondjuk jó volt a nem-kosarazás, hogy az egyetemen utolértem magam, azaz hasznosan töltöttem az ágyhoz kötött időt is.

Az ilyen jellegű sérüléseknél alapvetően az a legfontosabb kérdés, hogy kialakul-e bármilyen mentális gát – magyarul a kosaras félni fog-e attól, hogy újra megsérül, s ezért kíméli magát.

– Én ettől nem tartok – árulta el az irányító. – Korábban sokan pont azért kritizáltak, mert nincs bennem semmi félelem, nagyon bátran belemegyek a kényes szituációkba is. Ez nem változott: a tréningeken már így játszottam, s szerintem a meccseken is így fogok.

Minden posztra van már ember

Bár a bajnokság csak október nyolcadikán kezdődik, s a PVSK-Pannonpower első tréningje is csak bő egy hónap múlva lesz, a baranyai gárda egészen jól áll az igazolt játékosok tekintetében. Irányítónak ott van Anthony Nelson és Halász Ákos, kettes poszton Supola Zoltán, hármason Bíró Olivér vethető be. A négyest már évek óta lestoppolta Veljko Budimir, centerben pedig pályára lehet dobni Harazin Tamást és Bödör Bencét. Összességében még két légióst keresnek a pécsiek.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik