Kosárlabda

2018.09.02. 19:08

A PEAC-Pécs és a PINKK egymással gyakorolt

A PEAC-Pécs és a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata egymás ellen kezdte a felkészülési mérkőzések sorát: Meszlényi Róbert együttese simán győzött.

K. Mayer András

Mindkét csapat számára nagyon hasznos volt ez a felkészülési mérkőzés, amelyen akadtak szép megoldások, de érthetően sok volt a hiba is. A PEAC-Pécs egyértelműen jobb együttes, ami főleg az első és az utolsó negyedben domborodott ki. Meszlényi Róbert csapata szerdán 17.30-kor a ZTE-t fogadja.

– A csapat ebben az összetételben a hét elején tudott elkezdeni együtt dolgozni, ez a taktikai irányelvek végrehajtásán és a még hiányzó összeszokottságon látszódott is – értékelte a látottakat Laczka Miklós, a PINKK-Pécsi 424 vezetőedzője. – Ezzel együtt örülök neki, hogy voltak biztató egyéni teljesítmények és megmozdulások, emellett jó volt végre mérkőzés-szituációban gyakorolni. Messzemenő következtetéseket nem kell levonni, rengeteg munka áll még előttünk, több fiatal játékosnak is ez volt az első mérkőzése ilyen színvonalon. A PEAC-nak köszönjük a játékot, mi pedig továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy hétről hétre fejlődjön a csapatunk.

– Nagyon kemény három héten vagyunk túl, nem pihentünk rá a meccsre, a fáradtság látszik a játékosokon – fogalmazott Meszlényi Róbert, a PEAC-Pécs vezetőedzője. – Azt kértem a lányoktól, hogy ami bennük van, azt adják ki magukból a meccsen. Ez ma este megtörtént, így azt mondhatom, hogy a célkitűzésünket teljesítettük. Voltak taktikai feladatok is mind támadásban, mind védekezésben, amiket hellyel-közzel meg is tudtunk oldani. Ebben a periódusban még nagyon hullámzó a játékunk, sokat is cseréltem, hogy mindenki megkapja a lehetőséget, és azt gondolom, hogy aki beállt, mindenki hozzátett a produkcióhoz.

PINKK-Pécsi 424–PEAC-PÉCS 53-80 (13-28, 13-15, 10-13, 17-24)

Női kosárlabda felkészülési mérkőzés. A PINKK-Pécsi 424 pontszerzői: Csukics 11/3, Markovics 11/3, Szücs R. 11/3, Lazics 8/3, Szücs L. 5/3, Zsilinszki 3, Vári 2, Szabó L. 2. A PEAC-Pécs pontszerzői: Simon 23, Tenyér 11, Tetemondova 10, Barnai 10, Wentzel 9, Ruják 6, Gémes-Sarok 6, Pucz 3, Kovács 2, Varga 1, Radonjic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában