sport

2018.07.22. 09:32

Magyar Kupa fordulóval indul majd az idei szezon

Csak a hónap végére áll össze a mezőny a labdarúgó felnőtt megyebajnokság különböző osztályaiban, addigra újra átvizsgálják a hiánypótlásra visszaküldött nevezéseket és túl lesz a versenybizottság is a jelentkezések megerősítésén.

Horváth L.

A megyei I. osztályba 15, a II-be 16, a III. o. Czibulka- és Tamási-csoportjába összesen 29, a IV-be pedig 14 klub nevezett, de egyáltalán nem biztos, hogy ennyien el is indulnak. Ott, ahol legalább 15 együttes jön majd össze, a bajnoki rajt augusztus 18-án lesz, a többinél egy héttel később.

A nyitányt mindenképpen megelőzi a Magyar Kupa-forduló augusztus 12-én. A kupára 14 együttes jelentkezett, a megye I-esek részvétele kötelező, kivéve a Szentlőrinc II-t, amely a kiírás szerint nem vehet részt a küzdelmekben. A megyei I-esek mellett az egy szinttel lejjebb szereplő Lovászhetény adta be jelentkezését. A sorsolást július 30-án tartják az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán. A III. és IV. ligában játszók nem neveztek, mert költségesnek tartják a kupában való részvételt. Baranyából két csapat juthat fel az országos főtáblára.

A baranyai labdarúgással kapcsolatos a hír, hogy a lányok részére kiírt megyei strandfoci-bajnokságot az U14-es korosztályban a Magyar Labdarúgó Egylet Pécs nyerte az MLE Szigetvár és a Nagykanizsai Ziccer NLSE előtt, a balatonboglári tornán az MLE Vajszló lett a negyedik, az MLE Sellye pedig az ötödik. Az U16-osoknál ez volt a végeredmény: 1. Nagykanizsa, 2. MLE Pécs, 3. MLE Sellye, 4. MLE Vajszló, 5. MLE Sásd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában