nb iii

2018.05.27. 19:30

Pontokat hullajtott a PMFC, oda lehet a bajnoki cím?

Csak döntetlenre volt képes a pécsi csapat a Dabas ellen. Nem túl rózsás a helyzet: előzött a Tiszakécske, miután nyertek Hódmezővásárhelyen.

K. Mayer A., Fotók: Laufer László

Lassan kimondhatjuk: ilyen csak a PMFC-vel történhet! A bajnoki cím és a feljutás szempontjából nagyon fontos hazai meccs botrányos körülmények között ért véget, mert a játékvezető érvénytelenítette a piros-feketék utolsó pillanatban szerzett gólját. Szurkolók a pályán, balhé, menekülő bíró, rendőrök.

 

Szirénázás, rengeteg rendőr, iszonyú feszült hangulat, vérvörös arcok, üvöltő drukkerek. Egészen hihetetlen körülmények között ért véget a PMFC–Dabas NB III.-as bajnoki – elsősorban a játékvezető, Barna Gábor miatt. Mindenki tudta, nyilván a sporik is, hogy a piros-feketéknek ezt a meccset meg kell nyerniük a bajnoki címhez. Nem nyerték meg, 0-0 lett a vége.

Hogy miért nem? A hosszabbítás utolsó pillanatában, az utolsó támadásból Beke Péter gyönyörű gólt lőtt, a hosszú alsóba tette a labdát. Felrobbant a stadion! Mindenki őrjöngött, egymás nyakába ugráltak a játékosok a pályán, a szurkolók a lelátón, a hangszórókból szólt a zene. Aztán egyszercsak mindenki hitetlenkedve figyelte, hogy a partjelző elkezd lengetni, a bíró kiszalad hozzá, majd les miatt szabadrúgást ítél kifelé – véleményünk szerint abszolút tévesen. Egészen szürreális volt az egész!

Amikor mindez leesett a drukkereknek, az eufórikus örömet óriási düh és harag váltotta fel, a B-középnél olyannyira elszakadt a cérna, hogy petárdákat dobtak a pályára, majd áttörték a kerítést, s megindultak a bírók felé. A sporik mindezt látva a vendégcsapattal együtt bevágtattak az öltözőbe, s később onnan üzenték, hogy a mérkőzés befejeződött.

Fotó: Laufer László

A balhé nem. A pécsi drukkerek ugyanis a klubházhoz nyomultak, amit a rendőrök egy idő után körbevettek. Két rendőrautó azonban leszakadt a többiektől, ezeket megrohanta a tömeg. Ilyet csak tévén láttunk eddig: megrugdosták a szélvédőket, felugráltak a jármű tetejére…

Hatalmas botrányt okozott ez a meg nem adott gól! A felvételt nyilván érdemes lesz majd megnézni (információink szerint megnézték, és szó sem lehet lesről), de nem kérdés, jelen pillanatban minden pécsi, baranyai úgy érzi, hogy ezt a bajnoki címet szántszándékkal elveszik a PMFC-től – és tálcán nyújtják a Tiszakécskének! Ebbe a meccsbe nagyon rondán belenyúltak!

Frissítés: (21:36)

A helyszínről jelentette kollégánk, hogy a játékvezetők fél tíz előtt hagyták el a klubházat. Rendőri felvezetéssel sikerült eljutni a parkoló autójukig. Ekkorra a pécsi játékosok és a szakmai stáb felsorakozott a klubház aljában és gúnyos tapssal jutalmazták a nap botrányhőseit, a bírókat. A szurkolókat eddigre már a rendőrök kiszorították a környékről.

Miközben Pécsett forrtak az indulatok, a Kozármisleny szép csendben elcsente a három pontot a Szentlőrinctől. Az első félidőben potyogtak a gólok, a vendégek 2-0-ra is vezettek, ám a házigazdák egyenlítettek. A szünet után azonban csak a vendégek találtak be, így aztán 2-3 lett a végeredmény.

Íme a lövés pillanata, ez bizony egyvonalnak tűnik...

Ez pedig, ahogy balhéba csapott át az öröm:

PMFC–Dabas 0-0

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 29. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Vezette: Barna. PMFC: Somogyi – Kónya K., Gajág, Puskás, Erdős – Horváth A., Nagy J. (Beke, 76.) – Kónya D., Koller (Bata, 52.), Károly B. (Wittrédi, 62.) – Mojzer. Vezetőedző: Márton Gábor.

Szentlőrinc–Kozármisleny 2-3 (2-2)

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 29. forduló. Szentlőrinc, 350 néző. Vezette: Szommer. Szentlőrinc: Pacéka – Fenyvesi, Dudás, Keresztes, Németh – Temesvári, Hampuk (Nagy R., a szünetben), Vajda (Pergel, a szünetben) – Mayer, Tóth A. (Berdó, 71.), Tihanyi. Vezetőedző: Turi Zsolt. Kozármisleny: Ipacs – Bogdán, Fiáth, Kiss M., Müllerlei – Hleba, Turi (Kuntics, 90.) – Németh, Grabarics (Petrovics, 79.), Tóth M. – Torkos (Márkvárt, a szünetben). Edző: Németh Zsolt.

Gólszerzők: Tóth A. (37.), Keresztes (42.), ill. Hleba (5.), Torkos (9.), Tóth M. (66.).

További eredmények: Hódmezővásárhely–Tiszakécske 0-1, Paks II.–Dunaújváros 1-0, SZEOL–Mórahalom 4-0, Bp. Honvéd II.–Makó 3-1, Vecsés–Rákosmente 1-1, Szekszárd–Iváncsa 1-1.

A 30. forduló programja: Iváncsa–PMFC (június 3., 17.30), Kozármisleny–Szekszárd (június 3., 17.30), Tiszakécske–Szentlőrinc (június 3., 17.30), Dabas–SZEOL, Rákosmente–Hódmezővásárhely, Dunaújváros–Vecsés, Makó–Paks II., Mórahalom–Bp. Honvéd II.

 

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában