Egy vesztegetési botrány közepén kínos arról beszélni, hogy „erősödik” a városvezetés

B. M.

Volt egy pontja a pécsi városházi sajtótájékoztatónak, amikor annyira képtelennek és szürreálisnak tűnt a helyzet, hogy a Monty Python-csoport Brian élete című filmjének egyik közismert jelenete ugrott be. Ez az, amikor Briant elkapják és a raccsoló Poncius Pilatus elé cipelik, aki barátjáról, Fikusz Kukiszról kezd el beszélni, a római katonák ennek hallatán alig tudják visszatartani a kuncogásukat. Aztán amikor megemlíti, hogy van egy felesége is, akit Fortisszima Fingusznak hívnak, kitör a nevetés. Nos, ez utóbbi nem történt meg Pécsen, de azért egy vesztegetési botrány kellős közepén arról beszélni, hogy „erősödik” a városvezetés, mert egy titkos, a nyilvánosság számára nem túl sok konkrétumot tartalmazó megállapodást kötnek a baloldali pártok emberei, akik eddig is együtt szavaztak, mindezt ünnepélyes keretek és nagy kézfogások, aláírások közepette, talán minősíthetjük úgy, hogy meglehetősen Monty Python-os.

De az is, hogy a polgármester valahol azt mondta, hogy a sajtó nagyon sok mindent rosszul tud, ezért kell tájékoztatni. Csak hát ez nagyon nem sikerült még ezen a sajtóeseményen sem, hiszen rögtön eltitkolták a megállapodás tartalmát is.
Persze azért volt egyeseknek kedvük kuncogni vagy megint odaszólni a politikai ellenfeleiknek, az egyik jobbikos képviselő a közönség soraiból jót derült a polgármester egy-két szurkálódásán.

 

Címkék#jegyzet