Egyáltalán tudja a polgármester, hogy mit ír alá?

B. M.

Kinevezésekor talán még párttársai hittek abban, hogy a busás megbízási pénzért majd valamit tényleg csinál is a pécsi innovációs biztos, de ahogy telt-múlt az idő, csak-csak nem volt látható, hogy van-e 25 milliót érő haszna a munkájának. Eleinte még csak úgy tűnt, hogy félállásra, aztán mintha már csak negyedállásra, vagy még annyira se redukálta volna a biztosi megbízással járó tevékenységet, amit végül nemrég inkább egy az egyben abbahagyott.

Aztán amint kitette a lábát a városházáról a polgármester rögtön borított, és bevallotta: „mérsékelten” volt elégedett az illető munkájával.

Ha ez így volt, már pedig ezt állította legutóbb Péterffy Attila, akkor az állítólagosan a versenyszféra világában pallérozódott városvezető mégis miért fizetett neki ennyit? Vagy miért nem volt képes még arra sem 2019 ősze óta, hogy a versenyszférában megszokott elvárás alapján munkára fogja?

Ha tavaly még azt sem tudta pontosan – vagy erről füllentett –, hogy valójában neki kell aláírnia a biztos teljesítési igazolásait (léteznek ezek vajon?), akkor milyen fogalma volt arról, hogy egyébként miket is ír alá, milyen kifizetéseket hagy jóvá?

Ennek kapcsán elmondható, ez minden, csak nem profizmus és szakmaiság, ahogy azt állítja magáról a polgármester – de nem is pécsiség.