A kibicnek csak egy játszma, nekünk viszont nem

B. M.

Könnyen beszél az, aki játszmán kívül van, ezért nem is szabad komolyan venni. A probléma akkor kezdődik, amikor a kibic úgy gondolja, hogy pénzével a játszmát is eldöntheti, majd pedig azt megtévesztések sorozatával el is éri. Igen, a párhuzam valóban a jelenlegi baloldali városvezetőről szól, aki nem egyszer jelentette ki meglehetősen dölyfösen, a szegényebbek orra alá is dörgölve, hogy „van pénzem”. Kibic volt, hiszen 2019-ben úgy hozott össze egy polgármesteri programot, hogy abban minden vágyálmot, a valóságtól is elrugaszkodott ötletelést beledobáltak. A halmazba aztán sok-sok betű és ígéret került, ezek mind olyanok, amiket szívesen hallanak a választók, vagy az éppen aktuális balos trendet lovagolják meg.

Volt bizony az ötletcumaniban Drakula-pince megnyitása, amiből nem lett semmi. Aztán ott volt például a kátyúmentes város vágyálma is, aminek töredéke sem valósult meg. A pécsi polgármester ígérte még a közbeszéd megtisztítását, ma a közgyűlésen hülyézik le a jobboldaliakat a baloldal emberei, vagy éppen lejáratásokat folytatnak nem is pécsi magánszemélyek ellen is a polgármesteri hivatalból.

És itt van a kórházak körüli ingyenes parkolás ügye is, nyilván a valóság itt is rálépett a kibic lábára, akinek ez nyilván csak egy pénzügyi, hiúsági játszma, a 2019-es választásokon megtévesztett pécsieknek viszont nagyon nem az.