A kültéri sportolási lehetőségek aranyat érnek az irodai munka után

M. R.

Aki szellemi, irodai munkát végez, bizonyára már megtapasztalta, mennyire kellemetlen egész nap egy helyben ülni az íróasztalnál. Az izmaink megfeszülnek, végtagjaink elgémberednek, s a nap végére egy kis felfrissülésért kiáltanak. Bizonyos munkahelyeken annyival próbálják a folyamatos üldögélést feloldani, hogy a dolgozók az asztalokat megemelhetik egy gombnyomás segítségével, így állva is tudnak számítógépezni, vagy éppen sétálgatnak telefonálás közben. Az is egy enyhítő megoldás lehet, ha ebédszünetben vagy a kisebb szünetekben egy rövid sétát teszünk az épületben vagy az udvaron – aki kötetlen munkaidőben dolgozik, akár nagyobb volumenű mozgást is beiktathat, erre azonban nem mindig van lehetőség a hétköznapokban.

Talán nem szükséges ecsetelni a mozgás jótékony hatásait, elég annyi, hogy egy kiadós séta nemcsak a magas vérnyomás elleni harcban játszhat szerepet, de a zsírpárnákat és a rosszkedvet, sőt, akár még a szívrohamot is segíthet elkerülni. Ezért sem árt, ha minél több kültéri helyszín áll a rendelkezésünkre, ahol a friss levegőn átmozgathatjuk, kinyújtóztathatjuk elmacskásodott tagjainkat.

A szabadtéri tornapályák pedig a felnőttek számára a mozgás mellett szórakoztató időtöltést jelenthetnek, nem utolsósorban közösségi programokat is lehetővé tehetnek családok, baráti társaságok számára. Minél több helyen építenek hasonlókat, annál nagyobb az esélye, hogy a lakók egyre nagyobb arányban próbálják majd ki a közelükben lévő sportparkot.