Rendezvényekkel próbálják becsalogatni a vásárlókat

Zsigmond József

. A pécsi új vásárcsarnokot tavaly nyáron adták át, mondhatjuk hogy az ország egyik legmodernebb piaca épült fel. Az új csarnok tágas, a belső tér fényárban úszik, télen kellemesen meleg van, míg nyáron a légkondicionálók teszik elviselhetőbbé a kinti forróságot. 

Ahogy az új csarnokot átadták, sokan csak amiatt érkeztek a városba, hogy megnézzék az új épületet. Mondták is, hogy szépnek szép, de mennyire lesz kihasználva? Most úgy néz ki, hogy lassan a csarnok bekerül Pécs lüktető életébe. Egyre többen térnek be vásárolni, de a csarnok vezetőinek arra is oda kell figyelnie, hogy a betérőket megtartsák, illetve becsalogassák azokat az embereket, akik még soha nem jártak itt. Ezt azzal lehet elérni, ha olyan programokat, rendezvényeket szerveznek, ami felkelti az érdeklődésüket.

Az első nagyobb lépést most megtették, túl vagyunk az első pécsi vásárcsarnoki farsangi fánkfesztiválon és fánkversenyen. Ha a kitűzött cél sikerül, és a programok, rendezvények miatt többen jönnek a vásárcsarnokba, talán a környezetével is kellene valamit kezdeni. Ugyanis a közelben álló régi csarnok épülete elveszi a varázsát az újnak. Igaz, az már a városvezetőkön múlik, hogy mit kezdenek a régi épülettel: parkosítják, vagy egy új beruházásnak lesz a színtere, esetleg minden marad úgy, ahogy jelenleg is van.