Játékos módszerekkel oldják fel a gyerekek szorongását

Zs. J.

Minden gyermeknek van egy olyan plüssállata, ami szívéhez nőtt. Ebből a kis játékból erőt merít, legyőzi szorongásait.

Vele alszik, őt viszi az óvodába, az orvoshoz.

Tizenegy évvel ezelőtt gondoltak egy nagyot a Pécsi Tudományegyetemen, és létrehozták a Teddy Maci kórházat, ahová minden évben meghívják a gyerekeket szüleikkel közösen. Itt a kicsik előtt kitárul az a világ, ami egy kis félelmet ébreszthetett bennük. Játékos formában megismerik az orvostudomány azon ágazatait, melyekben nap mint nap segítenek a betegeken. 

A kicsik minden év tavaszán elhozzák a pécsi Teddy Maci Családi Napra a plüsseiket, macijaikat, hogy megtanulják: nem kell félni az orvosoktól, fogorvosoktól, hisz ők segíteni próbálnak betegeiken. 
Talán nem túlzás elmondani, hogy minden emberben van egy kis félelem, ha belép egy orvosi rendelőbe, kórházba. Félünk, ha elmegyünk vizsgálatra, félünk az injekciótól, félünk vérvételtől, félünk a fogorvostól és még sorolhatnánk, melyik orvostól félünk még. 

A Teddy Maci Családi Nap ezt a félelmet próbálja feloldani, és a gyerekeket látva ez sikerül is. A kicsik minden évben a saját kis plüssjátékaikon próbálják ki a gyógyászatnak a különböző ágazatait. Idén még a maguk által elkészített csodatevő gyógykenőccsel is bekenhették a macijuk fájós testrészeit, és mire hazaértek, a plüssállatuk meggyógyult.
Túlzás nélkül állítható, hogy a Teddy Maci kórház csodát tesz. Aki ide belép, az többet már nem fél a fehérköpenyesektől.