Jegyzet

2024.03.07. 17:37

Még a saját szervezete is kirúgta Péterffyt

Bóka Máté Ciprián

Alkalmatlan – ezt a minősítést azoktól a személyektől kapta Péterfy Attila jelenlegi polgármester, akik 2019-ben a helyhatósági választáson elindították. Ennél hitelesebb forrásokat nem is lehetne találni, hiszen ha már a saját, volt főtámogatói is azt mondják róla, hogy nem alkalmas a város vezetésére, akkor aligha tévedhetnek. Emlékezetes az is, hogy Péterffyt a megválasztása után nem sokkal még a saját jelölőszervezete, a Mindenki Pécsért Egyesület is kizárta soraiból, mert nem teljesítette azt, hogy "demokratikus módon, az átláthatóság teljes tiszteletben tartása mellett végzi a munkáját". 

Aztán a városházán az elmúlt években megpróbálták megúszni a munkát, hol azzal, hogy a kormányt  szidták, hol azzal, hogy az előző városvezetést ekézték. Közben meg posztolgattak, közleményeket írogattak, hogy eltereljék a figyelmet arról, hogy valójában egyéni szociális-egzisztenciális túlélésükét küzdenek, nem pedig azért, hogy Pécsen elinduljon a fejlődés. Ma már látszik ennek az álmunkának a negatív hozadéka, hiszen amíg a szintén baloldali, elvileg ellenzéki vezetésű Szegeden 2000 milliárdos beruházás történik, addig Pécsen hasonlónak még nyoma sincsen, köszönhetően annak a teljesen  átgondolatlan és mindenkit megalázó, eltipró politikai ámokfutásnak, amit a Gyurcsány Ferenc céljainak lekötelezett önkormányzat véghezvitt az elmúlt időszakban. Ennek a nemtörődömségnek, a hozzá nem értésnek és arroganciának ékes példája a Vince utca, ahol akkora károkat okoztak, hogy még azt be sem merik vallani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!