2016.07.26. 10:26
Igen, tényleg van olyan ország, ahol megeszik a poloskát
Máshol pedig a rántott tarantulát, tonhalszemet, kacsaembriót kedvelik. Íme, néhány furcsa étel a föld körül.
A tonhalszemet Japánban fogyasztják, az ínyencek szerint olyan, mint a tintahal. Kagylóval és halzsírral készítik, felforralják, majd ízesítik. Az országban ugyancsak kedvelt a fugu, a halálos mérgű hal. Ha helytelenül készítik, mérge bénulást vagy fulladást is okozhat, épp ezért a köznyelv szerint a japán császár számára tiltott finomság. A japánok a darazsas kekszért is rajonganak.
Kínában és Afrikában minden további nélkül eszik a kukacokat, Kínában emellett a hím jak nemi szerve is közkedvelt, az ételt a beszédes Sárkány a vágy tüzében néven kínálják. A szitakötőt is ideális rágcsálnivalónak tartják a kínaiak, és néhány étlapon medvetappanccsal is találkozhatunk.
A Balut szelid hangzású neve a több mint bizarr kacsaembriót takarja. A pár hetes tojást megfőzik, és a héjából fogyasztják el a már kifejlődött állatot. Az afrozidiákumnak tartott étel proteinben gazdag az ázsiaiak szerint.
A büdösbogarat Afrika néhány részein kedvelik - nyersen és többféleképpen elkészítve egyaránt. A bogarak egyébként is nagy népszerűségnek örvendenek a világ körül, Kambodzsában a rántott tarantulát szeretik sokan, Kenyában a friss hangya is megszokott a tányéron.