gyakorlás kérdése

2018.06.27. 14:40

Hogyan legyünk magabiztosabbak?

Íme néhány jó tanács!

Nos, van egy jó hírünk akkor, ha ezt a tulajdonságot nem az anyatejjel szívta magába: a határozott fellépés igenis gyakorolható, és ha megteszünk bizonyos erőfeszítéseket, egyre jobban érezhetjük a változást.

1. Pontos célok

Ha másnak nem is, magunknak mindenképpen fogalmazzuk meg a céljainkat! Pontosan azt csináljuk, és úgy, amit és ahogyan elhatároztunk. Legyen szó a ruhaboltban történő reklamációról vagy egy fontos munkahelyi feladatról, a lényeg, hogy tisztán lássuk, mit szeretnénk elérni!

2. Nemet mondani

Kollégánk hevesen próbál meggyőzni minket valamiről, amivel egyáltalán nem értünk egyet? Próbáljuk ki a következőt: mutassunk megértést a másik iránt, hallgassuk meg a mondandóját, s közben bólogassunk, majd mindezek után erősítsük meg a saját álláspontunkat. A hatás garantált!

3. Tegyünk valami mást!

Ha szeretnénk megvalósítani az elképzeléseinket, ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és tudatosan meg kell próbálnunk másként intézni a dolgainkat, mint általában. Még akkor is, ha ez komoly nehézséget okoz számunkra! Erőfeszítéseink jutalma az a csodálatos érzés lesz, hogy erősebbé váltunk, és végre önerőből értük el a célunkat.

Borítókép: goodluz/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!