Koronavírus Baranyában

2021.04.24. 19:20

Terasznyitás Pécsen: megtelt a belváros, partihangulat alakult (videó, képgaléria)

Hosszú böjt után éledt fel Pécs is a téli, koronavírussal sújtott álmából. Fiatalok és középkorúak lepték el a baranyai megyeszékhely belső utcáját.

dg

Ilyet régen láthattunk, mint ami szombaton késő délután fogadott minket Pécsett a Király utcában. Talán valamikor tavaly ősszel, a nyártól búcsúzó napsütésben lehettek ennyien Pécs belvárosában – több százan, akár több mint ezren is.

A helyek nagy része, saccra a hatvan-hetven százaléka kinyitott, és asztalt nem igazán lehetett találni. Egy épp az utcába érkező fiatal pár a munkatársunknak elmondta, hogy csak egy sört szerettek volna venni az egyik közkedvelt egységben, ám bánatukra nem kaptak. A pultos elmondása szerint csak az asztalnál helyet foglalókat szolgálják ki, szabad asztalból és székekből pedig egy deka sem volt épp délután öt és hat óra között. valószínűleg a későbbiekben a helyzet csak fokozódott.

 

A Király utcában sétálva mások is hasonló cipőben járhattak, hiszen többen is asztalt vadászva korzóztak Pécs szívében. A közönség teljesen vegyes volt, viszont a külföldi diákok hangzavarban felülmúlták a többi vendéget.

Néhol már-már fiesztává varázsolták a belvárost. Egyesek már teljes partyszettben jelentek meg, mások már egymást ölelgetve örültek a teraszok nyitásának. A Király utcában két helyen utcazenészek emeltek egyet a hangulaton.

Frissítés: És igen, igazunk lett: este záráskor és zárás után fél órával is fesztiválhangulat jellemzi a Király utcát, és a Jókai teret, ahol egyes egységeknél nehezen oszlik a tömeg. Igaz, 11-ig nem is kell hazaérni, nyugodtan meg lehet beszélni az év első teraszos, kocsmás estéjének a fejleményeit.

Ez az olvasói videó este tízkor készült a Király utcában:

[video width="368" height="656" mp4="https://www.bama.hu/wp-content/uploads/2021/04/9299454video1619299312.mp4"][/video]

Itt, bár már tele volt a terasz egész délután, az esti „tömeghez” képest még nyugalom látszódott.

Jöhet egy kis baranyai kitekintés is? Íme, mutatjuk képekben:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában