Kiállítás

2021.12.22. 10:59

Még nevezhetnek a busóálarc-faragók

A busójárás második napján, február 25-én nyílik a moziban a tervek szerint a mohácsi maszkfaragók és kellékkészítők immár hagyományos, közös kiállítása - írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Sóki Tamás

A tárlaton részt vehet minden Mohácson, illetve a vonzáskörzetben élő kezdő és gyakorló maszkfaragó és kellékkészítő, továbbá népművészeti tárgyak alkotója. A pályázatra személyenként legfeljebb négy darab maszkot, kelléket, tárgyat lehet beadni. 

A munkákat a Hagyományok Háza szakavatott zsűrije értékeli és válogatja a kiállításra. Ezúttal is lehetőség nyílik az álarcokra minősítést, hivatalos zsűriszámot kérni, ez azonban díjköteles, ezerötszáz forint álarconként. A kiállításra a jelentkezők számától függően egy készítőtől egy–három alkotás kerülhet a közönség elé. Mindehhez előzetes jelentkezés szükséges. 

A részvételi szándékukat január 15-ig jelezhetik az alkotók a Tour­inform irodában az adatlap kitöltésével. A munkákat február 5–10. között lehet leadni a Busóudvarban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában