Törzshely 2022 - múltidéző

2022.02.09. 11:43

Különleges helyek, ahol mindig valami különös történt (galéria)

Új játékot indítottunk, amelyben a megye legjobb vendéglátóhelyeit keressük. Múltidézőnkben a nyolcvanas, kilencvenes évekbe kalauzoljuk vissza olvasóinkat, hogy példákat mutassunk, milyen sokak által kedvelt szórakozóhelyek – törzshelyek – voltak a baranyai megyeszékhelyen. Minden olyan helyet jelölhetnek az olvasók, amelyek közel állnak a szívükhöz, ahol jó a társaság. Akadt olyan klub, ahol Cicciolina is megfordult. Az egykori pornósztár és magyar származású radikális olasz parlamenti képviselőnő 1991-ben a pécsi Amazonas bárban járt. Baranyába akkor azért érkezett, hogy meglátogassa a harkányi kórházban gyógykezelésen lévő édesanyját.

Zs. J.

Pécs egyetemváros, így nem meglepő, számos olyan kávézó, kocsma, borozó, étterem, szórakozóhely volt és van, amely a fiatalok igényeit, elvárásait próbálta, illetve próbálja kielégíteni. A nyolcvanas, kilencvenes évek kedvenc szórakozóhelye volt a Gyár és a Rák, ahol amint leszállt az éj, megszólaltak a gitárok és dobok, és a fiatalok hajnalig táncoltak. Előfordult, hogy annyian jöttek el egy-egy koncertre, hogy egy tűt sem lehetett leejteni. 

A kocsmák, borozók sem kongtak az ürességtől. Szárnyalt a Papucs, később a Dante kávézó, a Makári, ahol néha olyan is előfordult, hogy a közeli egyetem tanára itt vizsgáztatott, itt írta be az érdemjegyet a leckekönyvbe, illetve sok olyan történet kapott szárnyra, ami Rejtő Jenő regényeibe is bekerülhetett volna. Nemcsak a helyek voltak népszerűek, hanem a pincérek is. Volt olyan felszolgáló, aki többször nézett a pohár fenekére, így előfordult, hogy elfelejtette a megrendelést. Így történhetett meg, hogy mikor az egyik asztalhoz vörösbort kértek, és fehéret kaptak, szóvá tették a tévedést. A pincér egyszerű módon lezárta az ügyet: jó a fehér is, meglátjátok. 

Most keressük Baranya legjobb vendéglátóhelyeit. Minden olyan helyet jelölhetnek az olvasók, amelyek közel állnak a szívükhöz, ahol jó a társaság és a sztorik épp olyan színesek, mint a választék. A jelölési szakasz február 14-ig tart, majd február 28-tól szavazással egybekötött nyereményjáték indul. A jelöléseket három kategóriában várják: megyeszékhely, város, község. Részletek a bama.hu/torzshely oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában