Indul a szabadegyetem

2023.03.11. 19:50

Tovább folytatódik a Pécsi Egyházmegye nagy sikerű programsorozata

Két év szünet után idéntől folytatódik a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi programsorozata: a tavaszi szemeszter első előadását március 22-én tartják, a Magtár Látogatóközpontban.

Wald Kata

Prof. dr. Kellermayer Miklós sejtkutató, egyetemi tanár is részt vesz előadásával a programsorozatban

Fotó: Kricskovics Antal

Folytatódik a Pécsi Egyházmegye korábbi években nagy népszerűségnek örvendő, ám 2020-ban, a világjárvány következtében abbamaradt szabadegyetemi előadás-sorozata. – Idén is két szemeszterben, összesen hat alkalommal várják az érdeklődőket neves egyházi és világi előadók Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban – adta hírül a Pécsi Egyházmegye. 

A március 22-én induló tavaszi szemeszter témája: Hogyan legyünk keresztények a 21. században? – Az idei szabadegyetemi előadások látogatói az első szemeszterben választ kaphatnak arra a kérdésre, hogyan tudjuk megélni keresztény hitünket korunk kihívásai közepette, felvonultatva számos példát az őskereszténységtől kezdve a Szentatya, Ferenc pápa által élt keresztényi magatartáson keresztül a gyermeknevelés támasztotta kihívásokig – emelte ki a programról szóló tájékoztatójában a Pécsi Egyházmegye. – A rendezvénysorozat nyári szünetet követő, szeptember második felében induló őszi szemeszterében pedig a lelki élet útjait járják majd be az érdeklődők – tették hozzá. 

A szabadegyetemi előadások látogatása a hagyományoknak megfelelően ingyenes, és minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Magtár Látogatóközpontban.

A szabadegyetem első előadásán, március 22-én korunk vallási térképét dr. Rosta Gergely vallásszociológus mutatja be, dr. Török Csaba római katolikus pap, teológus, főiskolai tanár pedig Ferenc pápa kereszténységéről beszél. A következő szabadegyetemi programot április 19-én tartják, akkor dr. Papp Miklós görögkatolikus pap, morálteológus, valamint prof. dr. Kellermayer Miklós sejtkutató, egyetemi tanár várják az érdeklődőket. A május 17-i előadásokon pedig a gyermeknevelés mai problémái kerülnek a középpontba. 

A lelki élet útjai kerülnek fókuszba ősszel

A Pécsi Egyházmegye hívőinek körében nagy népszerűségnek örvendő szabadegyetemének őszi szemesztere szeptember 20-án indul, a rendezvénysorozat a lelki élet útjai adta bonyolult téma köré épül. 

– A félév során többek között az isteni kinyilatkoztatást és az arra adott személyes, illetve közösségi válaszokat értelmezi Dr. Udvardy György veszprémi érsek, korábbi pécsi püspök, valamint Varga László kaposvári megyés püspök, továbbá betekintést nyerhetünk az életüket hivatásként élő szerzetesek istenközeli mindennapjaiba is – emelte ki a Pécsi Egyházmegye. 

Az őszi szemeszter első előadásait prof. dr. Heidl György vallástörténész, valamint dr. Puskás Attila római katolikus pap, egyetemi tanár tartják. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában