Misztika és etika

2023.04.19. 11:33

A gyerekek nevelése is szóba kerül a Magtárban

W.K.

A kép illusztráció

Fotó: Drazen Zigic

A héten tovább folytatódik a Pécsi Egyházmegye korábbi években nagy népszerűségnek örvendő szabadegyetemi előadás-sorozata, mely 2020-ban, a világjárvány következtében maradt abba. Idén is két szemeszterben várják az érdeklődőket neves egyházi és világi előadók Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban. 

A következő előadást április 19-én 18 órai kezdettel tartják, „Misztika és etika – elbűvöltségből jónak lenni?” címmel dr. Papp Miklós görögkatolikus pap, morálteológus tart előadást, továbbá prof. dr. Kellermayer Miklós sejtkutató, egyetemi tanár „Felelősségteljes kereszténység a XXI. században” című előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

A tavaszi szemeszterben – amelynek során a hallgatóság arra a kérdésre kaphat választ, hogy korunk kihívásai közepette a keresztény hitünket hogyan tudjuk megélni, felvonultatva számos példát az őskereszténységtől kezdve a szentatya, Ferenc pápa által élt keresztényi magatartáson keresztül a gyermeknevelés támasztotta kihívásokig – még egy előadást tartanak: május 17-én a gyermeknevelés mai problémáiba Pécsi Rita neveléskutató avatja be az érdeklődőket, Szakál Ádám Márton piarista tartományfőnök pedig „Tekintéllyel és szeretettel a nevelésben” címmel tart előadást. 

– A sorozat szeptemberben induló őszi szemeszterében a lelki élet útjait járják be az érdeklődők, az isteni kinyilatkoztatást és az arra adott személyes, illetve közösségi válaszokat értelmezi dr. Udvardy György veszprémi érsek, korábbi pécsi püspök, valamint Varga László kaposvári megyés püspök, továbbá betekintést nyerhetünk az életüket hivatásként élő szerzetesek istenközeli mindennapjaiba is 

- közölte a Pécsi Egyházmegye. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában