Változatos programok

2023.07.01. 22:05

Ismét levendulát szüretelhetünk Újmohácson

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg két éve első alkalommal Újmohácson a levendulaszüretet. Idén most vasárnap (július 2.) kerül sor az eseményre, s amellett, hogy szedhetünk a csodálatos növényből, több programból is választhatunk.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

A kép illusztráció

Fotó: Gazdag Mihaly

Egy levendulamező látványa távolról is lenyűgöző, szombaton pedig a szomszédban, Újmohácson közelről is megcsodálhatjuk, sőt, szedhetünk is magunknak a növényből.

Vasárnap rendezik meg a levendulaszüretet, amelyre a mohácsi oldalról reggel kilenc és tíz órakor a komppal ingyenesen kelhetnek át a Dunán a gyalogosok és a kerékpárosok.

Fél tízkor Újmohácsról, a Margitta Művelődési Háztól kerékpártúra indul, amelyen a részvétel regisztrációhoz kötött ([email protected]). A levendulásban Szedd magad akció keretében szüretelhetünk a növényből, ahol a nem mindennapi látványt megörökítve fényképeket is készíthetünk.

Újmohácson a kultúrháznál délelőtt szabad tűzön készülnek majd az ételek,
kézműves termékekből válogathatunk.A főzésre várják további civil szervezetek és baráti körök jelentkezését ([email protected]).

A gyermekekre is gondoltak a szervezők, őket légvár, arcfestés, csillámtetoválás várja. A Levendulaszínpadon délután egytől Retro hangulatot varázsol a Legacy, háromtól pedig Luigi műsora következik.

Hazafelé, a szigeti oldalról induló 17.00 és 18.00 órás komp ingyenes a gyalogosok és kerékpárosok részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában