Minden évjárat egyedi

2023.08.16. 11:00

Diósviszlói szőlőből készült Magyarország legjobb vörösbora

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Fotó: Africa Studio

A villányi Bodor Borászat 2016-os évjáratú Cabernet Sauvignonját választották Magyarország legjobb vörösborának a Wine­lovers Wine Awards 2023-as borversenyén. A nevezett tételeket egy 65 borszakértőből és borászból álló nemzetközi zsűri bírálta, a vakkóstolón 839 versenyző tétel közül mindössze 4 érdemelte ki a Grand Gold-, azaz a Nagyarany-érmet: három tokaji aszú és Bodor Bence villányi vörösbora.

A Bodor Borászatot a kétezres évek elején alapította meg Bodor Bence. Ma 10 hektáron gazdálkodik, jórészt saját telepítésű ültetvényén a villányi borvidék nyugati részén, a diósviszlói szőlőhegyen kékfrankossal, merlot-val, cabernet sau­vignonnal és cabernet franc-nal.

– Összesen 95 pontot elérni egy ilyen borversenyen, és bekerülni az édes aszúk közé egy testes villányi vörösborral óriási szakmai elismerést jelent. Nekem ösztönzés, a fogyasztóknak pedig útmutatás egy olyan időszakban, amikor világszerte és Magyarországon is csökken a vörösborfogyasztás. Bár tényleg jó söröz­ni is, koktélozni is, de az mindig ugyanazt az élményt adja, a boroknál viszont minden évjárat egyszeri, megismételhetetlen kaland. Készítésben és kóstolásban is.

 – idézte a storeinsider.hu Bodor Bence borászt, a Bodor Borászat alapítóját.

A borversenyen egyébként összesen 77 hazai bor mérettetett meg, a legtöbb aranyérmet a tokaji (20), illetve a villányi borvidék (18) nedűi érdemelték ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában