Családi program

2023.11.03. 12:30

Az apukák sem fognak unatkozni a Pécsibaba Expón

Második alkalommal rendez Pécsibaba Expót a Tudásközpontban a Pécsimami Közhasznú Egyesület november 5-én. A rendezvény fókuszában a kisgyermekes családok állnak, minden a pécsi és Pécs környéki babát váró és kisbabás szülőket segíti majd.

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dusan Petkovic

Az esemény délelőtti programja fél 10-kor kezdődik, ahol minden a babavárásról, a szülésről és a gyermekágyról szól majd, a délutáni etapban, fél 3-tól pedig a baba első három éve kerül középpontba, valamint számos gyerekprogram is lesz.

A szervező, Pécsimami Közhasznú Egyesület tájékoztatása alapján a kismamák a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika osztályvezető szülésznőinek előadásából sok mindent megtudhatnak arról, hogy mi történik a szülőszobán és a gyermekágyon, emellett fontos témája lesz a délelőttnek a sikeres szoptatás és arra is választ kaphatnak az érdeklődők, hogy hogyan érdemes készülni a szülésre. A leendő apukák sem fognak unatkozni, őket Apasarok várja, ahol egy szakemberrel – aki maga is hat gyermekes édesapa - kötetlenül beszélgethetnek a kis jövevénnyel együtt érkező kihívásokról. Jó hír a nagyobb gyermekkel érkezőknek, hogy  gyerekfelügyelettel is készülnek a szervezők.

Egy ebédszünet után, délután párhuzamosan zajlanak a kicsiknek szóló gyerekprogramok és azok az előadások, amelyek az első életévek nehézségeiben igyekeznek hiteles segítséget nyújtani. Így amíg az egyik szülő a babával gyerekkoncerten, dalos-mondókás foglalkozáson, zenés bábjátékon, vagy éppen babajelbeszéd bemutató órán vesz részt, a másik szülő megtudhatja, hogy mire érdemes figyelni a baba mozgásfejlődésében, mikortól kóros, ha a kisgyermek sokat sír, nem eszik, nem alszik „rendesen” és mit lehet tenni e problémák ellen. Baba – és gyermek elsősegély ismereteket is szerezhetnek a fiatal szülők, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány standjánál pedig fantom babákon gyakorolhatják az újraélesztés lépéseit.

– Közel 60 kiállítóval ismerkedhetnek meg a látogatók a nap folyamán, lehetőség lesz ingyenes karácsonyi mini fotózásra, a Körbirodalom Gyerekkönyvtárba való beiratkozásra, de aki szeretné, nyithat Start számlát (Babakötvény) gyermekének és akár a pici füllyukasztása is megtörténhet a helyszínen. Jó minőségű gyerekkönyveket, játékokat és babaholmikat is kedvezményesen szerezhetnek be a résztvevők

 – tudtuk meg.

A kiállítók standjainál pecsétgyűjtő játék színesíti a programot, akik legalább 15 pecsétet összegyűjtenek, délelőtt és délután is értékes nyereményeket sorsolnak. Sőt, aki időben érkezik, hazaviheti a 100 – 100 db welcome csomag egyikét. A belépés és minden program ingyenes. A részletes program a pecsimami.hu-n olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában