Szervezkednek

2024.03.04. 14:08

A településvezetők nem feledkeznek meg a hölgyekről

A legtöbb településen megünneplik a hölgy lakosokat a március 8-i Nemzetközi Nőnap alkalmából. Sorakoznak a hétvégi bálok a falvakban, s a városokban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A nőnap a legtöbb településen olyan ünnep, amelynek megtartásához ragaszkodnak a helyiek, a legtöbb faluban nőnapi bállal kedveskednek a hölgyeknek, van, ahol a képviselő-testület férfi tagjai ajándékot adnak át a női lakosoknak, máshol a polgármester járja végig az intézményeket, ahol megajándékozza a hölgy dolgozókat.

nőnap, virág
Nem csak virággal lephetjük meg a hölgyeket nőnapon. (A kép illusztráció)
Fotó: Prostock-studio

Harkányban sok éve hagyomány, hogy a városi nőnapi rendezvényre sztárvendéget hívnak, és ünnepi tortával kedveskednek a női lakosoknak. Idén 18 órakor várják a harkányi hölgyeket a Kiss József Művelődési Házba, ahol a köszöntő és a torta elfogyasztása után 19 órától Hevesi Tamás énekes műsora szórakoztat majd, melyet már nem csak a harkányi hölgyek élvezhetnek, ugyanis a rendezvény 19 órától szabadon látogatható. Ezután sem ér véget a program, 19:45-től már a Maraton Band zenél a közönségnek, 23:45-től pedig retro disco következik Dj Dulyval.

Kémesen szintén színvonalas műsorral készülnek a hölgyeknek, pénteken délután a budapesti Madách Színház színművészei adnak operett és musical műsort, és fellép a Mecsek Táncegyüttes is. Márokon március 16-ra szervezi az önkormányzat a Nőnapi batyus bált, melyen a Millich zenekar felel majd a hangulatért. Lesz tombola, és a bálon minden hölgy vendég ajándékot kap. A férfiakra csak éjfél után számítanak a szervezők. 

Garéban már az elmúlt hétvégén megrendezték a hagyományos nőnapi bált az önkormányzat szervezésében, melyen fellépett a Garéi Csodabogarak Színjátszó Kör, a helyi Zumba csoport és a City Band szórakoztatott. Minden hölgy vendég és fellépő egy szál sárga rózsát kapott, és mindenkit meghívtak vacsorára. Nagyon jól sikerült a program, közel 120-an fogadták el a rendezvényre a meghívást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában