bóly

2019.04.16. 14:45

Új üzemcsarnokkal gazdagodott ismét az ipari park

Immár a hetedik üzemcsarnokát húzta fel az önkormányzat az ipari parkban – a létesítmény átadó ünnepségét nemrég tartották. A jobb megközelíthetőség érdekében tavaly elkerülőút, idén kerékpárút is épült. Eddig 31 vállalkozás telepedett le az ipari parkban, több mint 1300 embernek adva munkát.

Wald Kata

Újabb üzemcsarnokkal gazdagodott a Bólyi Ipari Park – ünnepélyes átadását nemrég tartották. Mint ismeretes, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 800 millió forint támogatást nyert a bólyi önkormányzat az ipari park fejlesztésének negyedik ütemére – a projekt részeként, a terület könnyebb megközelíthetősége érdekében egy közel két kilométer hosszú, a bólyi elkerülő úthoz, az M6-os autópálya le- és felhajtójához közvetlen csatlakozást biztosító út épült tavaly, most pedig, ehhez a pályázathoz kapcsolódva, az új üzemcsarnok is megépült.

A mintegy 3300 négyzetméter alapterületű létesítményre a pályázati támogatásból 427 millió forintot költöttek, a város adta önerőként a teljes infrastruktúrával ellátott területet, továbbá 22 millió forinttal járult hozzá a kivitelezéshez. – A kilencvenes évek elején Bólyban a rendezési terv szerint mindössze 0,6 hektárnyi ipari terület állt rendelkezésre, ma az ipari park közel 60 hektáron terül el. Az eddig letelepedett összesen 31 vállalkozás több mint 1300 főt foglalkoztat.

A városban a munkanélküliség nem éri el a három százalékot – foglalta össze az aktualitásokat ünnepi beszédében Hárs József, Bóly polgármestere. – Az átadott immár a hetedik, önkormányzati beruházásban megvalósuló üzemcsarnok, amelyet bérbe adnak. Ugyanakkor három cég is építi saját, új üzemcsarnokát az ipari parkban, és a város is tervezi továbbiak létrehozását, mert igény lenne rá – tette hozzá a polgármester.

Dr. Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője és Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke az átadó ünnepségen tartott beszédében egyaránt kiemelte, Bóly a követendő példa minden település számára.

Bicikliút is segíti a dolgozókat

Külön projektként, de szintén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében épült meg új, az ipari parkot a település kerékpárút-hálózatával összekötő 1,2 kilométeres bicikliút, amelynek átadó ünnepségét szintén tegnap tartották. Megvalósítására 96,53 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a bólyi önkormányzat. A projektet a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal, mint konzorciumi partnerrel közösen valósították meg. A fejlesztés eredményeként a lakott területen kívül elhelyezkedő munkahelyek biztonságosan kerékpárral is megközelíthetővé váltak. A projekt keretében az óvodásoknak és iskolásoknak is vásároltak kerékpárokat, hogy a gyerekek is megismerkedjenek a biztonságos közlekedés szabályaival. Ezen kívül a buszmegállóhoz közeli orvosi rendelő udvarán korábban kialakított fedett kerékpártárolóba is kerültek újabb biciklik, amelyeket az ipari parkban lévő munkahelyükre a környező településekről busszal érkezők vehetnek igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában