beruházás

2019.10.25. 07:00

Megkezdődött az új üzem építése Villányban

Újabb jelentős beruházás kezdődött Villányban, a Bock Borászatnál. A fejlesztés célja a szőlőborok minőségének fokozása, a termékkínálat szélesítése, illetve új, az eddigieknél is magasabb presztí­zsű csúcsborok piacra vitele.

Zsíros Krisztina

Fotó: Balint Csizmadia

Komplex beruházás kezdődött a Bock Borászat Kft. villányi telephelyén. A projekt keretében a jövőben a bortermelési és -palackozási tevékenységhez feldolgozó eszközök beszerzésére, valamint kettő új termékvonal bevezetésére is sor kerül. A fejlesztés célja a termelt szőlőborok minőségének fokozása, a termékkínálat szélesítése, továbbá az eddigieknél is magasabb presztízsű csúcsborok piacra vitele, emellett pedig szőlőlégyártás, valamint innovatív technológia segítségével liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékek előállítása válik lehetővé, melyet a gyermekek, az alkoholt nem fogyasztók és az egészségtudatos fogyasztók is élvezhetnek.

– Két régi álmunk valósul meg az új üzem felépülésével és az új technológiák bevezetésével. A Bock borok iránti érdeklődés hazánkban és külföldön is növekszik, aminek a kielégítésére, illetve kínálatunk továbbfejlesztésére eddigi kapacitásaink már nem lennének elegendőek hosszabb távon. Emellett szívügyünk, hogy ne csak a borkedvelők élvezhessék termékeinket, ezért is vezettük be kékszőlőmagból készült táplálkozás-kiegészítőinket még 2018-ban. Ezt az egészséges élelmiszerekre fókuszáló portfóliót szeretnénk tovább bővíteni a villányi szőlőlé és liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékek gyártásával hamarosan felépülő új üzemünkben – mondta el Bock József.

A projekt nyitórendezvényén a több mint 3700 négyzetméter alapterületű, építés alatt álló üzem helyszínén a beruházásban részt vevő vállalatok vezetőinek aláírásával ellátott okiratot tartalmazó időkapszula elhelyezésére is sor került.

A föld alá helyezik a teljes, korszerű feldolgozóüzemet

A Bock Borászat az elmúlt 25 évben folyamatosan fejlődött. Bock József elmondta, a fejlesztések első mérföldköve 1994-ben volt, amikor is kinőtte a családi pincét, ezután 3 ütemben (1994–1996, 1998-1999, 2002-2003) zajlott le a jelenlegi pince megépítése. 2008–2012-ig újabb beruházásokra került sor, mely során a bor feldolgozására és tárolására több „terempince”, egy feldolgozó, két pinceág (egy 30 és egy 100 méteres), valamint egy körpince is épült. A mostani beruházással egyrészt a kapacitásbeli problémák oldódnak meg, másrészt azzal, hogy a feldolgozóüzemet a föld alá helyezik, az időjárás viszontagságaitól teljes egészében védve, hatékonyabban tudnak majd termelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában