Önerőből fejlesztett az önkormányzat

2022.08.15. 09:01

Parkolókat alakítottak ki, több járdaszakasz épült, és útburkolat-felújítás is történt Siklóson

Zs. K.

Elkészült az Iskola utcai parkoló Siklóson

Forrás: Siklós Önkormányzat

Több önerős fejlesztést is megvalósított a siklósi önkormányzat a nyári hónapokban. Júniusban megújult a Batthyány Kázmér utca teljes burkolata, amely az utolsó része volt a várkerthez vezető útvonalak megújulásának. Kiépítették továbbá a Sportcentrum pályájának világítását, hogy az edzések az esti időszakban is megtarthatóak legyenek. Folyamatban van a Dózsa György utcában lévő gyermekorvosi rendelők tetőfelújítása, illetve a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályának és a jegyzői titkárságának blokkja is megújul a nyári igazgatási szünet ideje alatt.

A Városgondnokság munkatársai a Start munkaprogram keretében a Gordisai úton közel 300 méter hosszan járdát építettek, emellett a buszpályaudvar és a Kék Sellő üzletház között szintén új járda épült. Ez a szakasz a Felszabadulás utcát köti össze az élelmiszer-áruházakkal. Az Iskola utcai parkoló kialakítása is elkészült, ezt fogja követni a Sallai utcai parkolók kialakítása, amelyet szintén a Start munkaprogram keretében fog elvégezni a Városgondnokság. 

Júniusban tizennégy padot újítottak fel a dolgozók a Gyűdi út mentén, továbbá azokat a játszótereket, amelyeket pályázati forrásból nem tudott az önkormányzat felújítani, ott folyamatosan újítják meg és festik újra a fa játékelemeket. Lakossági kérésre kialakítottak egy rámpát a zenélő szökőkút és a volt tsz-parkoló között lévő lépcső mellett, és zajlik a Kanizsai Dorottya Általános Iskola belső parkolójának kialakítása is azzal a céllal, hogy a dolgozók járműveivel fel tudják szabadítani a férőhelyeket a kerítésen kívüli parkolóban, közterületeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában