Sokaknak nagy segítség

2022.10.31. 20:25

Közel hétezer erdei köbméternyi hatósági áras tűzifát adtak el Baranyában

Az Országgyűlés a minap tárgyalta a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításait, ami kapcsán többször is felszólalt szociális kérdéskörben Nagy Csaba, nyugat-baranyai parlamenti képviselő.

Bóka M.

Fotó: Karnok Csaba

A fideszes politikus úgy fogalmazott, hogy a szociális ügyek vidéki képviselőként nagyon fontosak számára, de az ellenzékiek viszont azzal támadják a kormányt, hogy nem foglalkoznak a kiszolgáltatott emberekkel.

– Ezzel szemben amíg 2010-ben 325 milliárd forint jutott szociális területre, addig az elmúlt időszakban 1140 milliárd. A havi átlagrezsi vonatkozásában 181 ezer forint támogatást kapnak a magyar háztartások, a szociális tűzifaprogramban több mint 2350 település kapott támogatást – mondta a képviselő.

A képviselő közölte azt is, hogy erdei köbméterenként 30 ezer forintban maximált hatósági áras tűzifa is nagy segítséget jelent, amelyből a Mecsekerdő Zrt. esetében Baranyában múlt hét elejéig 6807 erdei köbméterrel szolgálták ki az igényeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában