Legyünk körültekintőek!

2022.11.27. 11:13

A fényfüzér vékony vezetéke veszélyt rejt

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Impact Photography

A karácsonyi fényfüzérek vásárlásakor fokozottan elővigyázatosnak kell lenni, hívja fel a figyelmet a Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület. 

Tanácsaik szerint a biztonságos karácsonyi világító dekorációs eszközök kiválasztásánál az egyik legfontosabb, hogy azokat szaküzletben szerezzük be. 

– Érdemes a vezetékeket alaposan, külön is szemügyre venni. A cérna vékonyságú vezetékkel rendelkező füzért semmiképp ne vegyük meg – hangsúlyozza az egyesület. 

Kiemelték, hogy nagyon fontos az is, hogy a kiválasztott termékhez mindig tartozzon magyar nyelvű használati útmutató is. Arra is figyelni kell, hogy csak olyan füzér helyezhető el kültéren, amely arra alkalmas. Erről a megfelelő tájékoztatás a termék csomagolásán megtalálható.

Mindezek mellett szintén nagyon fontos tanács, hogy ha elmegyünk otthonról, a világító dekorációkat mindig kapcsoljuk ki, a tökéletes biztonság érdekében! 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában