Cél az eredményes szakképzés

2023.07.27. 15:40

Ezúttal az oktatók juthattak ösztöndíjhoz

Bama.hu

Lezárult a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) 2022/23-as tanévre vonatkozó Oktatói ösztöndíj programja, melybe bevontuk a régió gépiparhoz kapcsolódó technikumokat és szakközépiskolákat. A pécsi DDGK Oktatói ösztöndíjat Osvald Levente, az BMSzC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola oktatója érdemelte ki. Segítségével a program során az intézmény hegesztő, gépi és CNC forgácsoló, gépjármű mechatronikus és gépjármű mechatronikai technikus tanulói megismerkedhettek a szakmájukkal a gyakorlatban is.

A klaszter 2022 őszén indította el a DDGK Oktatói Ösztöndíj programot, amely során a kaposvári és pécsi gépipari középiskolák oktatóinak munkáját jutalmazzuk. Mindkét városban 1-1 győztest hirdettünk, akik oktatóként 500.000 Ft-os ösztöndíjban részesülnek. Az oktatók feladata az volt, hogy a DDGK tagvállalatainkhoz kísérjenek el minél több gépipari szakmát tanuló diákot üzemlátogatásra. A pécsi intézmények közül a BMSzC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola és a Baranya Megyei SZC Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola oktatói vettek részt aktívan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában