Ellenőrzés

2023.08.27. 20:15

A rágcsálók és a rovarok irtásával is akadt gond

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Irina Kozorog

A street food vendéglátó létesítményeket is kiemelten vizsgálta a nyári szezonális ellenőrzés-sorozat során a hatóság. A felügyelők tapasztalataik szerint a leggyakoribb hiányosságok a higiéniai és nyomonkövethetőségi problémák voltak, de sok esetben az allergénekről sem tájékoztatták megfelelően a vásárlókat.

A hatóság tájékoztatója szerint összesen 185 street food vendéglátó egységet vettek górcső alá. Az ellenőrzések során 14 esetben szabtak ki bírságot és egy egység tevékenységét korlátozták. A tapasztalatokat összefoglaló hatósági beszámoló szerint az alkalmazottak számos esetben érvénytelen egészségügyi kiskönyvvel dolgoztak vagy fel sem tudták mutatni az alkalmasságukról szóló orvosi igazolást. Ezenfelül a HACCP-ben előírt dokumentumokat sem vezették naprakészen az üzletekben, valamint a rovarok és rágcsálók irtása sem bizonyult megfelelőnek. Jellemző hiba volt még a szakosított tárolás hiánya is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában