Vásár szombaton

2023.10.25. 10:30

Pécsről is eljárnak vásárolni a cserkúti piacra

Ha csütörtök, akkor megtelik élettel Cserkút. Több autó érkezik a településre a környező falvakból, sőt találkoztunk olyan ismerőssel, aki Pécsről autózott Cserkútra, hogy bevásároljanak a helyi piacon.

Zsigmond József

– A piac és a helyi termelői bolt átadása a falunapon volt, idén júniusban. Nagy volt a várakozás, és mondhatjuk, hogy azóta már belaktuk a piacot – mondta Hegedűs Zsolt, Cserkút polgármestere. – Mindenféle előírásnak meg kellett felelni, sőt egy kft.-t is létrehoztunk, amely üzemelteti a helyi termelői boltot, és egy alkalmazottat is fel kellett vennünk. Egész team dolgozott a projekten, hogy minden flottul menjen, minden előírás szerint történjen – tette hozzá. 

A piac iránt nagy az érdeklődés

Vannak állandó vásárlók, akik a környékről jönnek, sőt a városokból, így Pécsről is kijárnak. Az árusok helyi termelőkből, kézművesekből, illetve a környék termelőiből, kézműveseiből állnak. Mikor ott jártunk, akkor füstölt árut, kenyeret, pékárut, szőlőt kínáltak, de helyi kertészet, méhész, kézműves árusok is kínálták portékáikat, és a helyi termelői kisbolt is kiköltözött. Sokan álltak sorba kenyérért, pékáruért. Mint mondták: pár perc alatt kifogyott a készlet, de a többi eladó sem panaszkodhatott a forgalomra. Nagy volt a sor a lángossütőnél, a pecsenyésnél, az eladó a pécsieknek is ismerős lehet, mert egy standdal rendelkezik a pécsi vásárcsarnokban, és elmondhatjuk, hogy a legjobb fánkot is ők készítik. 

–Nem könnyű vetekedni egy pécsi vásárcsarnokkal, ezért is tettük csütörtökre a piacnapot – mondta a polgármester. 
A helyi piac és termelői kisbolt pályázati pénzből épült, amit a Vidékfejlesztési Programból nyertek el, összesen 98 millió forintot. A polgármester azt is elmondta, hogy mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk az építési anyagok drágulása miatt. 
Aki szeretne a cserkúti piacon vásárolni, az most a héten, szombaton megteheti: október 28-án kézműves vásárt tartanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában