Termékkategóriák

2024.01.28. 11:03

Mentes termékekkel is bővült az Árfigyelő rendszere

Wald Kata

Január közepétől újabb 16 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online Árfigyelő rendszer. Tájékoztatásuk szerint így már 78 termékkategóriában – ami összesen több mint 1800 különböző élelmiszerterméket jelent – hasonlíthatják össze a napi árakat a vásárlók. 
– A www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online Árfigyelőben hat nagy kereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában kereshetnek a fogyasztók. A rendszer hatékonyságát bizonyítja, hogy a július 1-jei indulása óta, a kezdetben megfigyelt 62 termékkategória több mint 80 százalékában csökkentek az átlagárak, átlagosan mintegy 6 százalékkal – emelte ki a GVH. 
Január 13-tól pedig újításként bekerültek az Árfigyelőbe a speciális étrendet követők által leggyakrabban fogyasztott laktóz-, tejfehérje- és gluténmentes termékek. Emellett új termékkategória az ásványíz és a marhahús is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában