Turizmus

2024.02.19. 16:39

A fogyatékossággal élők turisztikai szokásairól kérdeznek

Tóth Viktória

Fotó: VioletaStoimenova

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának turizmus oktatói részvételével nemzetközi kutatás indult a fogyatékossággal élők turisztikai szokásairól, annak problémáiról és a helyzet lehetséges javításáról. A projekt, amelynek egy kérdőíves felmérés is részét képezi, arra irányul, hogy javítsanak az akadálymentes turizmus helyzetén, s hogy információt szerezzenek a hazai lakosság akadálymentes turizmussal kapcsolatos véleményéről.

A kérdőívet kortól, nemtől, vagy akár egészségügyi állapottól függetlenül bárki kitöltheti, a válaszadás önkéntes. Minden kérdőív feldolgozása és kezelése anonim módon történik. A nem releváns kérdéseket figyelmen kívül lehet hagyni. A kérdőív kitöltésével akár az évről évre egyre népszerűbb, Orfűn megtartott Akadálymentes Turizmus Napja megszervezését, programjait is lehet támogatni, ugyanis minden kitöltött kérdőív után támogatást kapnak a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában