Bama.hu videó

2024.01.01. 08:29

Esővel indult az év, de délutánra kisüthet a nap (videó)

Fotó: Laufer László

Kezdetben még nagyrészt borult lesz az ég és többfelé várható eső, zápor, délen egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Délelőtt északnyugat, nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, de a keleti határvidéken késő délutánig erősen felhős, borult maradhat az ég. A Dunántúlon délelőtt, a keleti határvidéken délután áll el az eső. A déli óráktól az ország déli fele fölé magasszintű felhőzet érkezik, estétől nyugat felől északon is befelhősödik az ég. Az északnyugati, nyugati szél több helyen is megerősödik, de estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, Baranyában reggel állhat be a maximum. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Kedd

Változóan felhős időre számíthatunk, majd sokfelé vastagszik a felhőzet. Estétől helyenként előfordulhat eső, záporeső, nagyobb eséllyel az északi országrészben. Hajnalra a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. A délnyugati, déli szél nagy területen megerősödik. Hajnalban többnyire -1 és +3, a szélvédett, gyengébben felhős körzetekben -4 és -2, kora délután általában 7 és 12, északkeleten 3 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Újév napján gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!