Időjárás

2024.03.03. 07:40

Tökéletes kirándulóidő lesz a hét utolsó napján

Kitart a délies áramlás, de ezzel együtt szárazabb levegő is érkezik fölénk, így újra csökken a csapadékhajlam. A következő napokban (továbbra is) 5-10 fokkal a sokéves átlag feletti értékeket mérhetünk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Bama.hu

Illusztráció

Fotó: AleksandarNakic

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Vasárnap

A párásság megszűnése után többórás napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. A déli szél megerősödhet. 14-20 fok várható.

Hétfő

Inkább csak fátyolfelhők zavarják a márciusi napsütést. Nem lesz csapadék. A DK-i szél megélénkül. 16-17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

A napsütés mellett északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. Megerősödik az ÉNy-i szél. Egyelőre marad a 16 fok körüli maximum.

Szerda

Fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Nem várható csapadék. Az északkeletire forduló szél megélénkül, mellyel megkezdődik a hűvösebb levegő beáramlása. 9-17 fok valószínű.

Orvosmeteorológia 

Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. Az arra érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximumhőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelően javasolt rétegesen öltözködni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!