krimi

2018.06.25. 07:00

Alvó beteget raboltak ki egy pécsi kórházban

Az év feléhez közeledve sem lankad a bírósági ügymenet, a héten is jó pár érdekes büntetőügy került a bírók elé. Megkezdődik annak a nőnek a pere, aki egy pécsi klinikán fosztott ki egy alvó beteget, ám szerencsére még az intézményben elkapták. Szintén elkezdődik egy hajléktalan ügye, aki egy idős nőhöz tört be Pécsen, megpróbálta megfojtani, de az áldozat keményen küzdve az életéért megúszta a támadást.

HLB

Kifosztás miatt indult eljárás az ellen a nő ellen, aki tavaly márciusban egy pécsi klinikán próbált meg meglopni egy beteget. A vádirat szerint az intenzív osztályon fekvő beteg asszony rokona látogatása után elaludt a szobájában, ezt használta ki a vádlott, aki az ágy mellett szekrényből kilopta az áldozat karóráját és kétezer forint készpénzt.

A sértett azonban felébredt a zajra, így a tolvaj kimenekült a folyosóra, s igyekezett elhagyni a tetthelyet. Miután értesítették az ápolószemélyzetet és a biztonsági szolgálatot, sikerült elfogni a menekülő besurranót.

Szerdán kezdődik Pécsen annak a latornak a pere, aki rablással gyanúsítanak. A vádirat szerint a hajléktalan férfi nagyjából egy évvel ezelőtt egyik hajnalban – miután megivott pár sört és elszívott egy füves cigit – elhatározta, hogy kirabol valakit.

Letette kerékpárját egy idős asszony házánál, maszkot húzott, majd a kerítésen átmászva az udvaron lévő fészerhez ment, ahol magához vett egy kisbaltát. A házhoz érve betörte annak egyik ablakát, és bemászott a lakásba. A zajra felébredt a házigazda, aki számon kérte a behatolót.

A vádlott ekkor egy porszívó műanyag csövével többször is megütötte áldozatát, majd a földre teperte. Egy pokrócot szorított az asszony fejéhez és öt percen keresztül fojtogatta. Az áldozat kérése szerencsére abbahagyta a bántalmazást, ám pénzt és értékeket követelt. Egy táskából egy pénztárcából 6500 forintot vett magához, de kevesellte a zsákmányt. A sértett hölgy fülbevalójával – amelynek értéke több mint 20 ezer forint – és a rabolt készpénzzel együtt végül elhagyta a helyszínt. Az ékszert még aznap értékesítette egy zaciban.

A zsaruk szerencsére még ugyanazon a napon elkapták a bűnözőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában